Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat vineri că intenţionează trecerea la testarea COVID a sportivilor cu teste antigen, pentru că acestea sunt mai puţin costisitoare.

Conform Agerpres, el a adăugat că decizia revenirii spectatorilor în tribune nu îi aparţine nici lui, nici ministrului Sănătăţii.

"Cel mai important lucru - în prima fază dorim să trecem de la teste PCR la teste antigen, deoarece cele PCR costă foarte mult şi sportivii cheltuie o grămadă de bani pe aceste teste. Şi avem multe exemple în Europa unde se folosesc testele antigen. Deci, probabil, vom trece foarte curând. (...) Trebuie să ne raportăm şi la experienţele şi exemplele din afara ţării. Deocamdată, peste tot este blocat", a declarat ministrul la Palatul Parlamentului.

El a arătat că o decizie privind revenirea spectatorilor în tribune aparţine CNSU şi DSU.

"După mine, chiar mâine ar putea să revină spectatorii pe stadioane, însă trebuie sa fim foarte precauţi. În acest moment, discuţia pe persoana spectatorilor nu depinde de noi doi (ministrul Tineretului şi ministrul Sănătăţii - n.r.), depinde de CNSU, de domnul Arafat, nu vreau să pasez responsabilitatea, sunt nişte reguli aici. Deci, oricum, toate se pot schimba de la lună la lună. Acum am început să prezentăm posibilităţi şi care este zona de securizare şi cum este organizat tot", a explicat Eduard Novak.

Întrebat care este estimarea cea mai optimistă, ministrul a spus: "două - trei luni".

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri