Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 22 februarie - 6 martie 2021, acţiuni de control la nivel naţional, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 6,195 milioane de lei, din care 5,993 milioane de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă.

Potrivit unui comunicat al Inspecţiei Muncii, citat de Agerpres, au fost depistate 234 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, au fost aplicate 3.778 de avertismente şi au fost dispuse 7.599 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.

Totodată, acţiunile de control efectuate de inspectorii de muncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, în scopul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, centralizate pentru perioada 22 februarie - 6 martie 2021, au avut ca rezultat aplicarea a 1.200 de sancţiuni contravenţionale, din care amenzi în valoare totală de 202.000 lei. Din 2.828 de angajatori controlaţi, au fost sancţionaţi 824 şi s-au dispus 1.584 de măsuri de remediere a neconformităţilor.

"În programul-cadru de acţiuni pentru anul 2021, Inspecţia Muncii a prevăzut desfăşurarea, în perioada 8 - 24 martie 2021, a unei Campanii naţionale pentru verificarea respectării prevederilor legale de către agenţii de plasare forţă de muncă în străinătate, în scopul diminuării consecinţelor juridice, economice şi sociale negative ce decurg din fenomenul plasării forţei de muncă în străinătate în condiţii ilegale. Migraţia forţei de muncă este un fenomen încă prezent în societatea românească, cetăţenii români apelând la societăţile de intermediere sau la persoane fizice pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate. Nerespectarea prevederilor legale pentru medierea şi plasarea cetăţenilor români în străinătate poate fi un punct de plecare în constituirea traficului de persoane în scop de muncă, urmate de consecinţe sociale şi economice grave", a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Potrivit acestuia, amploarea fenomenului migraţiei forţei de muncă este generată, pe de altă parte, de plecările pe cont propriu, iar această zonă este greu de controlat.

Sursa foto: Inspecția Muncii / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri