România a intrat în al treilea val al pandemiei, un val care a ”umplut” paturile din secțiile de Terapie Intensivă în câteva zile. În urma unei conferințe de presă, premierul Florin Cîțu a declarat că autoritățile lucrează pentru a ajunge un maximum de 1.600 de paturi în ATI.

”În prezent, avem 1.408 paturi de ATI în România. În București, va fi suplimentat stocul cu alte 12 paturi mobile. Căutăm soluții pentru a ajunge la 1.600 de paturi”, a precizat Florin Cîțu, în conferința de presă.

Premierul a precizat că România se află într-o situație dificilă, în prezent, și că aceasta poate fi depășită cu responsabilitate și cu respectarea regulilor de protecție. În plus, a precizat că în acest mod economia poate rămâne ”deschisă”.

România are nevoie de o economie deschisă și de oameni sănătoși. Oamenii sănătoși înseamnă economie deschisă. De aceea, este foarte important să respectăm normele de protecție.

Florin Cîțu

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.118 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 868.799 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.279 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.096. Dintre acestea, 1.226 sunt internate la ATI.

Sursa foto: Florin Cîțu/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri