Echipe mixte au controlat, în perioada 12 martie - 18 martie, peste 32.000 de operatori economici şi au aplicat 37.292 de sancţiuni în valoare de peste 7 milioane de lei, în urma acţiunilor de verificare a modului în care au fost respectate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

"Peste 17.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, reprezentanţi ANSVSA, ANPC, specialişti din Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale au gestionat peste 10.500 acţiuni punctuale de verificare a modului în care au fost respectate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Echipele mixte au controlat peste 32.000 de operatori economici, aproximativ 1.400 de operatori transport persoane, peste 61.000 de locaţii de interes, dintre care aproximativ 25.000 de restaurante, terase, fast food-uri.

De asemenea, au fost verificate aproape 500.000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

"30.856 de sancţiuni, în valoare de aproape 5 milioane de lei, au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măştii de protecţie şi nerespectarea distanţării fizice. Cele mai multe sancţiuni, peste 30.000, au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecţie", precizează MAI.

De asemenea, au fost aplicate peste 6.000 de sancţiuni contravenţionale agenţilor economici, instituţiilor publice sau persoanelor fizice pentru organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane ori nerespectarea restricţiilor privind deplasarea persoanelor, în cuantumul de peste 2 milioane de lei.

Angajaţii MAI au întocmit zece dosare penale, în care sunt cercetate 12 persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

"La linia telefonică TELVERDE 0800.800.165 au fost primite 73 de apeluri, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 17 judeţe, fiind semnalate în special nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării fizice", mai informează MAI.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri