Prefectul de Timiş, Zoltan Nemeth, a anunţat, miercuri, că membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş au decis ieşirea din carantină a Timişoarei şi a celor patru comune periurbane - Dumbrăviţa, Ghiroda, Giroc şi Moşniţa Nouă.

Carantina expiră la miezul nopţii de miercuri spre joi.

Înainte de expirarea măsurii de carantinare zonală, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a efectuat analiza de risc pentru a stabili dacă se impune prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele cinci localităţi.

INSP nu a avizat măsura de ridicare a carantinării zonale pentru localităţile respective.

"Având în vedere că INSP nu a avizat măsura ridicării carantinei zonale, în cadrul şedinţei CJSU de astăzi s-a supus la vot prelungirea sau neprelungirea măsurii de carantinare zonală, unde nu s-a aprobat prelungirea măsurii de carantinare zonală, fiind exprimate 5 voturi pentru, 30 împotrivă şi 3 abţineri. De această dată am votat împotriva prelungirii măsurii de carantinare zonală, însuşindu-mi propunerea DSP Timiş, considerând că măsurile restrictive stabilite recent la nivel naţional pot fi suficiente în contextul actual, în aceste localităţi, dacă vor fi respectate de către cetăţeni. Efectele carantinei se vor vedea cel mai probabil şi în următoarele zile, deoarece este cunoscut că efectele unei măsuri de carantinare se văd în timp", a spus Zoltan Nemeth, potrivit Agerpres.ro.

El a adăugat că trendul ascendent de la momentul intrării în carantină a fost mult încetinit şi s-a ajuns pe un trend descrescător, Timiş fiind printre puţinele judeţe din ţară în această situaţie, în condiţiile în care la nivel naţional a crescut mult numărul de cazuri de la data instituirii măsurii carantinării zonale pentru municipiul Timişoara şi cele patru comune.

"În acest context, de joi, începând cu ora 0,00, se ridică măsura carantinării zonele pe municipiul Timişoara şi comunele Ghiroda, Moşniţa Nouă, Dumbrăviţa şi Giroc. În Timişoara, programul cu publicul al operatorilor economici va fi între 5,00 şi 18,00, pe toată durata săptămânii, iar după ora 20,00 se poate circula doar pentru excepţiile prevăzute în hotărârea de guvern", a precizat Nemeth.

În situaţia în care incidenţa cumulată la 14 zile devine mai mică sau egală cu 7/1.000 de locuitori, se va reduce programul cu publicul al operatorilor economici doar vineri, sâmbătă şi duminică la ora 18,00 şi se va menţine pentru aceste zile ora 20,00 ca oră limită pentru circulaţia fără declaraţie sau adeverinţă.

De luni până joi, dacă incidenţa cumulată la 14 zile devine mai mică sau egală cu 7/1.000 de locuitori, programul operatorilor economici se va prelungi până la ora 21,00 iar ora limită pentru circulaţia fără adeverinţă sau declaraţie va fi ora 22,00.

"Sper că timişorenii şi timişenii vor respecta restricţiile stabilite la nivel naţional şi că vom putea continua scăderea ratei de infectare şi fără prelungirea măsurii de carantinare. Organele abilitate vor verifica respectarea măsurilor în interiorul localităţilor, astfel că ridicarea carantinei nu poate conduce la o nerespectare a regulilor. Sistemul medical este încă supus unor presiuni foarte mari din cauza cazurilor grave care au nevoie de îngrijiri, aşadar, facem apel să vă îngrijiţi atât pe dumneavoastră, cât şi pe cei dragi şi programaţi-vă pentru vaccinare", a transmis prefectul Zoltan Nemeth.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri