Pacienţii cu COVID-19 internaţi la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu au fost mutaţi în pavilioane modulare (containere), pavilionul în care erau internaţi aceştia intrând în lucrări de reabilitare, a informat, luni, Consiliul Judeţean (CJ).

"În vederea organizării şantierului şi a începerii lucrărilor de reabilitare a clădirii, managementul spitalului a asigurat transferul şi preluarea pacienţilor psihiatrici diagnosticaţi cu COVID-19 în cadrul unor pavilioane modulare (containere), unde în prezent sunt internate 14 persoane, capacitatea maximă de cazare fiind de 23", precizează un comunicat de presă remis Agerpres.

Pavilionul IV al Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, vizat de lucrările de reabilitare, a găzduit, înainte de martie 2020, secţia de Gerontopsihiatrie, iar odată cu pandemia de COVID-19, conducerea spitalului a decis ca această clădire să fie destinată pacienţilor psihiatrici confirmaţi cu COVID-19.

Conform CJ Sibiu, clădirea respectivă datează din anul 1898, iar reabilitarea şi renovarea acesteia beneficiază de un proiect cu fonduri europene, derulat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu o finanţare de 4.130.026, 88 lei cu TVA, din care contribuţia proprie a CJ este de 2% din valoarea totală eligibilă, respectiv 82.600,54 lei cu TVA.

Pe 6 aprilie, CJ Sibiu a emis ordinul de începere lucrări pentru obiectivul de investiţii Eficientizare energetică a Pavilionului IV al Spitalului Clinic de Psihiatrie, menţionează sursa citată.

"La scurt timp după ce a fost redeschis şantierul de la Secţia Neurologie a Spitalului Judeţean, iată că zilele acestea avem un nou şantier în lucru, la Spitalul de Psihiatrie, pentru a renova şi eficientiza din punct de vedere energetic Pavilionul IV, o clădire veche de peste 120 de ani, extrem de degradată şi costisitor de întreţinut. Sunt încrezătoare că operatorul desemnat să execute lucrările se va încadra în termenii contractuali şi vom putea oferi pacienţilor şi cadrelor medicale de la Psihiatrie condiţii bune de cazare şi de desfăşurare a actului medical. În plus, impactul economic va fi unul pozitiv, prin reducerea considerabilă a consumului de energie. Sănătatea, respectiv investiţiile în infrastructura de sănătate, este un capitol prioritar pentru Consiliul Judeţean Sibiu şi am dovedit acest lucru prin identificarea şi atragerea de surse de finanţare pentru o serie de proiecte de care beneficiază toate cele trei spitale aflate în subordinea noastră", a afirmat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, citată în comunicatul menţionat.

Transformarea prin care va trece Pavilionul IV al Spitalului de Psihiatrie în vederea eficientizării energetice constă în lucrări de consolidare a clădirii; finisaje interioare: pardoseli, pereţi şi tavane, tâmplărie exterioară, tâmplărie interioară; finisaje exterioare; înlocuirea acoperişului şi a învelitoarei (termoizolarea); înlocuirea instalaţiilor electrice, termice şi sanitare; racordarea la reţeaua de gaz şi centrală proprie.

Conform contractului de lucrări, încheiat în luna noiembrie 2020 cu constructorul SC NV CONST SRL, termenul de realizare este de 10 luni de la data emiterii ordinului de începere. Valoarea contractului de lucrări este de 2.844.310,15 lei fără TVA.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri