Prefectura Capitalei a anunțat că toți elevii din București pot participa, de mâine, la cursuri în format fizic, după decizia dată de Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU), a anunțat instituția pe pagina sa oficială de Facebook.

Instituția Prefectului - Municipiul București a informat că, astăzi, 18.05.2021, s-a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicare, care, în aplicarea: prevederilor HG nr.531 din data de 10 mai 2021 modificată şi completată prin HG nr. 550 din 14 mai 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,

Luând în considerare:
- dispozițiile art.2 din Ordinul ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV – 2, cu modificările și completările ulterioare;
- adresa Inspectoratului Școlar al Municipiului București nr. 9850/18.05.2021, înregistrată la Instituția Prefectului – Municipiul București sub nr. 11869/18.05.2021 prin care se propune convocarea Comitetului Municipiului București pentru situații de Urgență spre analiză și hotărâre a scenariului de funcțiobnare a unităților de învățământ pentru perioada următoare,
- adresa DSP București nr. 21225/18.05.2021, înregistrată la Instituția Prefectului – Municipiul București sub nr.11913/18.05.2021, prin care a fost comunicată rata de incidență cumulată, pe o perioadă de 14 zile, care la nivelul Municipiului București este de 0,89/1000 de locuitori în data de 18.05.2021, orele 10.03.

Autoritățile au hotărât ca, începând cu data de 19.05.2021 la nivelul unităților de învățământ din municipiul București, activitățile didactice să se poată desfășura cu participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitatea de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, conform Ordinul ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV – 2, cu modificările și completările ulterioare.

Potrivit anunțului Prefecturii, Inspectoratul Școlar al Municipiului București va asigura aducerea la cunoștință a prezentei hotărâri directorilor unităților de învățământ, care vor asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri