O veste bună pentru românii care doresc să-și planifice o minivacanță la finalul acestei luni. Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției a fost întrebată în cadrul unui eveniment la care a participat dacă românii își pot lua liber pe data de 31 mai, dat fiind faptul că pică într-o zi de luni și ar putea fi unită cu ziua de 1 iunie, o zi liberă legală (prilej cu care românii sărbătoresc Ziua Copilului).

Deși legal, ziua de 31 mai nu este o zi liberă, Ministrul îi sfătuiește pe români să-și ia o zi de concendiu pentru a beneficia de o minivacanță.

Iată ce a răspuns Raluca Turcan:

„Discuţia este mai un pic mai delicată. Știu că multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte pot să își ia o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte.

Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice, dar varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu. Nu am discutat lucrul acesta, punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună este aceasta, să îți iei o zi de concediu", a spus Raluca Turcan, prezentă într-un eveniment la Constanța.

Răspunsul Ralucăi Turcan la întrebarea legată de o eventuală zi liberă și pe data de 31 mai, îl puteți urmări la minutul 06.00.

Vezi și Calendarul zilelor libere și a Sărbătorilor Legale pentru 2021

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri