25 Mai 2021

Florin Cîțu: Nu renunțăm la planurile de relaxare



Intensitatea pandemiei a scăzut în România, iar măsurile de relaxare de la 15 mai vor fi în curând actualizate, deoarece ne apropiem de noul prag al revenirii la normalitate, 1 iunie. Însă, odată cu relaxarea, a scăzut și interesul românilor pentru vaccinare. În acest context, obiectivul autorităților, de a vaccina 5 milioane de oameni până la 1 iunie, nu se va putea realiza. Chiar și așa, premierul Florin Cîțu nu renunță la planurile de relaxare.

”Nu renunțăm la planurile de relaxare. Următoarele etape rămân cele stabilite deja: 1 iunie și 1 august. Vom discuta în ședința de Guvern ce trebuie să ajustăm și cum vom implementa noile reguli”, a declarat Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă.

În plus, premierul a precizat că nu au existat discuții în ceea ce privește gratuitatea vaccinului anti-COVID. Acesta va fi inoculat, în continuare, pe cheltuiala statului.

”Obiectivul campaniei de vaccinare este oprirea pandemiei. Iar acest lucru s-a văzut în România: valul trei a dispărut, numărul celor pozitivi scade, dar și numărul celor internați în ATI”, a comentat Cîțu.

Nu în ultimul rând, acesta a adăugat că vor fi instalate centre de vaccinare în aeroporturi și că vor fi organizate mai multe caravane la sate pentru creșterea ratei de vaccinare.



Citeste si