Fabricantul de echipament sportiv Nike a rupt parteneriatul său cu atacantul brazilian Neymar, starul echipei Paris Saint-Germain, pentru că fotbalistul a refuzat să coopereze într-o anchetă internă efectuată de companie după ce o angajată l-a acuzat că a agresat-o sexual, a precizat concernul american.

Nike a pus punct parteneriatului cu sportivul pentru că a refuzat să coopereze de bunăvoie în cadrul unei anchete privind declaraţiile credibile privind acte reprobabile formulate de o angajată", a transmis compania într-un comunicat dat publicităţii şi transmis în noaptea de joi spre vineri, confirmând astfel o informaţie publicată pe surse de Wall Street Journal.

Ancheta nu a fost concludentă, a precizat societatea cu sediul în Beaverton (Oregon), care a adăugat că "niciun ansamblu de fapte nu a rezultat care să ne permită să ne pronunţăm asupra fondului cazului. Ar fi inoportun pentru Nike să facă o declaraţie acuzatoare fără să fie în măsură să furnizeze probe", potrivit HotNews, care citează AFP.

Motive comerciale ar fi stat în spatele despărțirii

Contactat de WSJ, purtătorul de cuvânt al jucătorului a afirmat că "Neymar Jr. se va apăra în faţa acestor atacuri fără fundament în cazul în care va exista o plângere împotriva sa, ceea ce nu s-a întâmplat până acum", precizând că cele două părţi s-au despărţit din motive comerciale.

Compania Nike a explicat faptul că a "fost profund deranjată de mărturiile de agresiune sexuală formulate în 2018 de una din angajatele sale la adresa lui Neymar Jr", fără însă să precizeze natura lor.

Sursa foto: betto rodrigues/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri