Copiii au suferit foarte mult în pandemia de COVID-19, deoarece au fost izolaţi de rude, de prieteni, de colegi şi a fost foarte greu să li se explice de ce se întâmplă aşa ceva, a declarat, luni, la Palatul Victoria, premierul Florin Cîţu, la lansarea Programului naţional de suport "Din grijă pentru copii", relatează Agerpres.

"Mă bucur că am reuşit să facem acest eveniment la timp pentru a marca într-un mod special Ziua Copilului, cu un program pe care îl facem din grijă pentru copii. (...) Ştim foarte bine că în această pandemie copiii au suferit foarte mult, au fost izolaţi de rude, de prieteni, de colegi şi era foarte greu să le explicăm de fiecare dată de ce. (...) De aici, a venit ideea acestui program care a fost făcut special pentru a se uita la această stare emoţională, la acest impact. Să vedem ce putem să facem acum, (...) cum putem să îi ajutăm. (...) În acelaşi timp, (...) avem în continuare o campanie de vaccinare în derulare şi de mâine putem să vaccinăm şi adolescenţii. Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, trebuie să avem cât mai multe persoane vaccinate pentru a trece de pandemie", a afirmat Cîţu.

El a adăugat că multe dintre concluziile acestui proiect trebuie să fie susţinute prin programe implementate de Ministerul Muncii.

"Nu ştiu dacă există foarte multe programe guvernamentale în care se vorbeşte de inteligenţă emoţională. Cred că este o premieră iarăşi şi aici vreau să văd exact în ce direcţie o să mergem şi la fel programul guvernamental în care se vorbeşte despre anxietate, despre depresie la copii, lucruri pe care poate şi noi, în societate, de multe ori le-am ascuns, nu sunt lucruri pe care vrem să le aducem în prim plan şi îmi pare bine că avem curajul să facem un program guvernamental care să se ocupe de această problemă care există şi la noi în societate şi care a fost accentuată în această perioadă", a subliniat prim-ministrul.

Florin Cîţu s-a declarat convins că se vor obţine rezultate bune în cadrul acestui program.

"Sunt bucuros că a venit aici cu noi şi doamna ministru al Muncii, pentru că foarte multe dintre concluzii vor trebui să fie susţinute prin programe care vor fi implementate de Ministerul Muncii. Avem şi susţinerea domnului preşedinte, prin doamna consilier Ligia Deca, care iarăşi arată clar cât de important este acest program pentru noi şi această tematică. Suntem astăzi, aici, din grijă pentru copii, pentru că ei sunt viitorul nostru", a adăugat premierul.

Programul naţional de suport "Din grijă pentru copii" are ca scop analizarea efectelor pandemiei de COVID-19 asupra copiilor în plan psiho-emoţional, dar şi în raport cu riscurile de siguranţă online şi violenţă domestică.

Potrivit Guvernului, programul va fi structurat pe două arii de intervenţie: inteligenţă emoţională - managementul emoţiilor şi siguranţa copiilor şi va fi coordonat de consilierul de stat din Cancelaria Prim-Ministrului Mădălina Turza.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri