2 Iunie 2021

Klaus Iohannis: Europa are nevoie de reforme pentru provocările viitorului



Bruxelles-ul a organizat o întâlnire online având drept subiect viitorul Europei. Klaus Iohannis, președintele României, unul dintre participanți, a precizat că Uniunea Europeană are nevoie de reforme pentru provocările viitorului.

Klaus Iohannis a vorbit despre criza din 2020, care a destabilizat sistemele Uniunii Europene, dar și relațiile blocului cu statele terțe.

”E nevoie de reforme pentru provocările viitorului. Avem nevoie de o Europă capabilă să se adapteze schimbărilor de zi cu zi. Dialogul pentru viitorul Europei trebuie să ofere o perspectivă pe termen lung a Uniunii”, a declarat președintele.

Totodată, Iohannis a precizat care sunt cele trei dimensiuni pentru viitorul Europei, după cum urmează:

  • rezistența strategică,
  • cooperare întărită cu vecinii,
  • capacități mult mai dezvoltate.

”Viitorul trebuie să ducă la mai multă coezine la nivelul blocului”, a mai spus președintele.

Preşedintele României, Klaus Iohannis,a participat la o dezbatere, în format online, organizată de către Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, sub titulatura „Să vorbim despre viitorul Europei” (Let’s talk - Future of Europe).

În cadrul evenimentului, Președintele Klaus Iohannis a prezentat elemente legate de viziunea României cu privire la viitorul Uniunii Europene, subliniind faptul că țara noastră va contribui activ la definirea priorităților și identificarea de soluții comune pentru a răspunde așteptărilor cetățenilor europeni.

Alături de Președintele României, la eveniment au mai participat președintele grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, şi europarlamentarul român Siegfried Mureşan.

Aceasta este cea de-a doua dezbatere dintr-o serie de acțiuni organizate de Grupul PPE, în contextul Conferinței privind Viitorul Europei, la prima participând cancelarul german Angela Merkel.



Citeste si