8 Iunie 2021

Europarlamentar URS-PLUS: Cascada Bigăr s-a surpat sub acțiunea omului



Europarlamentarul USR-PLUS, Nicu Ștefănuță, a declarat în plenul Parlamentului European că „un ucigaș tăcut a facut ravagii în Europa în timp ce noi eram preocupați de pandemie. În timp ce oamenii nu puteau să respire, nici natura nu a putut să respire. Una dintre cele mai frumoase cascade, Cascada Bigăr, s-a surpat sub acțiunea omului”.

„Cazul cascadei surpate de la Bigăr, una dintre cele mai frumoase din lume, este grăitor. Omul nu are ce căuta în sanctuarele cele mai sfinte ale naturii”, a mai precizat acesta pe pagina sa de Facebook.

Acesta a cerut în plenul Parlamentului European Comisarului pentru Mediu și Biodiversitate stabilirea clară a limitei de exploatare în ariile protejate, păduri seculare și virgine, precum și existența unui moratoriu ferm european pentru stoparea tăierilor de păduri în aceste arii.

„Taierile ilegale de padure au crescut nesupravegheate în perioada aceasta. În România au disparut ilegal 300.000 de hectare de pădure, o pădure de talia statului Luxemburg. De ce ne interesează acest lucru pe noi în Parlamentul European? Pentru că pădurile românești absorb anual 6% din dioxidul de carbon”, a spus Ștefănuță.



Citeste si