Pentru a încuraja reciclarea și pentru a învăța populația cum să fie mai responsabilă, Asociația RESPO DEEE lansează modalități gratuite de a oferi spre reciclare echipamentele de mici dimensiuni vechi sau uzate, cum ar fi telefoanele mobile, tabletele, laptoruile, calculatoarele, electrocasnicele mici sau produse electrice de îngrijire personală.

„Conform statisticilor, 75% din electronicele vechi, nefolosite, se află încă în locuințele oamenilor. Acestea conțin substanțe periculoase, precum plumb, mercur, crom și cadmiu, metale grele și substanțe toxice inflamabile, ce pot deveni un mare pericol pentru sănătatea oamenilor și a mediului înconjurător dacă sunt aruncate necorespunzător în natură. Mulți oameni ori se atașează de aceste echipamente vechi și nefolosite ori nu știu cum să le ofere spre reciclare”, declară Cristian Pocol, președintele Asociației RESPO DEEE.

Prima variantă de reciclare reprezintă plicurile RESPO și parteneriatul cu Glovo, care se desfășoară în perioada 15 iunie - 15 iulie și este axat în această primă fază pe București și zonele limitrofe.

Plicurile pot fi comandate gratuit de pe www.respo.ro sau se pot lua din cele 3 librării Humanitas din București- Kretzulescu, Cișmigiu si Auchan.

„În curând o să existe astfel de puncte în mai multe orașe din țară. În aceste plicuri se pot colecta deșeurile electrice și electronice de mici dimensiuni precum telefon, aparat foto, periuță de dinți electrică, mouse, consolă, kindle, etc. Apoi trebuie să suni la numărul de telefon inscripționat pe plic, iar un curier Glovo va ajunge la adresa ta pentru a prelua plicul și a-l duce la centrul de reciclare”, spune Cristian Pocol.

Citește și Unde poți dona electrocasnicele vechi: locuri unde poti duce aparetele pe care nu le mai folosești.

O alta soluție propusă pentru facilitarea colectării DEEE este cutia RESPO. Românii pot primi gratuit cutia fie de pe site, fie din mai multe puncte de distribuție, care vor fi listate tot pe site-ul asociației.

Românii vor putea depozita în această cutie echipamente mai puțin mai voluminoase precum telefoane, tablete, laptopuri, electrocasnice mici, produse electrice de îngrijire personală. Asociația se angajează să ducă echipamentele la cel mai apropiat centru de colectare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri