David Popovici, 16 ani, a reușit să îmbunătățească recordul mondial la proba de înot 100 m liber juniori pentru a doua dată în doar câteva zile, după ce tot el reușise să stabilească precedentul record.

Noul record pentru proba de 100 m liber este de 47,3 secunde, acesta fiind stabilit de român la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, acolo unde el a obținut medalia de aur, scrie swimswam.com.

Precedentul record, de 47,56 secunde, a fost stabilit tot de Popovici în prima zi a competiției. Un video cu respectivul moment poate fi vizionat mai jos.

Performanța lui David Popovici este cu atât mai impresionantă dacă luăm în considerare că recordul său mondial la juniori este totodată cel mai bun timp din lume înregistrat anul acesta, luând în calcul inclusiv competițiile de seniori.

David Popovici are cel mai bun timp de anul acesta la proba de 100 m liber și a devenit totodată al 10-lea cel mai rapid bărbat din istoria probei.

David Popovici este calificat deja la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La începutul acestei săptămâni, România a cucerit medaliile de argint în proba masculină de ştafetă 4x100 m liber, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, prin David Popovici, Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu,

Sursa foto: Facebook / David Popovici

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri