Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a anunțat că, la finalul etapei de rezolvare a contestațiilor de la examenul de Bacalaureat 2021, rata de promovare s-a ridicat la aproape 70%.

„Rata de promovare din acest an a fost aproape de 70%, mai exact de 69,8%. Este cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani, cu excepția anului 2017”, a declarat ministrul de resort în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit datelor furnizate de Sorin Cîmpeanu, au fost analizate peste 56.000 de contestații, sub nivelul 63.000 de anul trecut. Totodată, circa 53.000 de contestați s-au rezultat cu note modificate. Dintre acestea două treimi în creștere și o treime în scădere.

În urma contestațiilor, circa 2.000 de elevi au fost promovați față listele anunțate în prima fază. Așadar, față de primele liste, rata de promvare a crescut cu circa 2 procente.

Potrivit ministrului, cea mai mare rată de promovare a fost înregistrată în Cluj, care a avut rată de promovare de 81%. De cealaltă parte, județul Ilfov a avut cea mai scăzută rată de promovare, de doar 41%.

Citeste si:
Profesorii nevaccinați ar putea fi testați periodic
Sorin Cîmpeanu: Profesorii...

Rezultatele contestațiilor pot fi consultate aici.

Rezultatele de la Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, pot fi consultate pe site-ul dedicat, creat de Ministerul Educației.

Sursa foto: Agerpres

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri