Amenzi de peste 35.000 de lei au fost aplicate, în ultimele două zile, de agenții Poliției Locale a Municipiului București (PLMB), persoanelor care percepeau ilegal taxe de parcare în centrul Capitalei, se arată într-un anunț făcut pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Potrivit anunțului, acţiunile poliţiştilor locali au caracter repetitiv şi se desfăşoară în baza unui plan de acţiune elaborat de către conducerea Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti. Acesta vizează descurajarea şi combaterea fenomenului falşilor parcagii – persoane care, sub pretextul oferirii unui loc de parcare şi a garantării siguranţei autoturismului, pretind ilegal diverse sume de bani de la conducătorii auto. În urma acţiunilor desfăşurate, agenţii P.L.M.B. au identificat şi sancţionat contravenţional 37 de persoane, cuantumul amenzilor fiind de 35.100 de lei.

Totodată, Poliția locală a mai anunțat că poliţiştii locali au acţionat, marţi, în colaborare cu lucrătorii STB, pentru respectarea normelor de convieţuire socială şi menţinerea unui climat de siguranţă al cetăţenilor în mijloacele de transport în comun ale municipalităţii. În urma activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 111 persoane şi aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.000 de lei.

În paralel, echipaje ale D.G.P.L.C.M.B. - împreună cu lucrători ai Poliţiei Române şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român şi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – au acţionat în zonele Calea Văcăreşti şi Şos. Olteniţei pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie şi pentru depistarea celor care conduceau autovehicule de mare tonaj, fără a respecta prevederile H.C.G.M.B. 134/2004. În urma acestor acţiuni, au fost verificate 20 de autovehicule, întocmite 14 procese verbale de inspecţie şi aplicate sancţiuni în valoare de 16.000 de lei.

Sursa foto: Automarket

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri