Nicușor Dan, alături de ministrul mediului, primarii de sector, dar și Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu și Prefectul Municipiului București, s-au reunit într-o ședință pentru a discuta despre principalele probleme legate de depozitarea gunoaielor din București. Întrunirea care a avut la sediul Primăriei Sectorului 1 și a fost prezidată de Clotilde Armand, primarul de sector.

Clotilde Armand: Nu avem o soluție acum pentru depozitarea gunoaielor. Lucram la o altă soluție

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand spune că deocamdată nu există o soluție pentru depozitarea gunoiului din București. Edilul spune că a convenit să înființăm cât mai rfie înființată cât mai rapid Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor București, ce prevdede înființarea unui nou depozit ecologic pentru deșeuri nepericuloase ce va deservi Bucureștiului, precum și a unor stații de tratare a deșeurilor.

„În acest moment Capitala nu prea mai are unde să arunce gunoiul pentru că principala groapă de gunoi a fost închisă. Primăria Municipiului București a găsit alt operator și trebuie actualizate condițiile de operare. Sectorul 1 este direct afectat din această cauză. Criza din Sectorul 1 se poate repeta oricând în alte sectoare și nu cred că își dorește nimeni asta. Vedeți pe străzile din București foarte mult gunoi provenind din construcții sau șantiere care nu este ridicat, coșuri de gunoi stradale pline.

Chiar dacă acest lucru este interzis de regulamentul de salubrizare unii operatori aleg să fie mai presus de lege. Noi facem eforturi zilnice să evităm ca orașul nostru să devină un focar de infecție și facem un apel către toate companiile de salubrizare, sortare și tratare a deșeurilor să nu șantajeze în nici un fel autoritățile publice. Este un moment critic pe care îl vom putea depăși împreună”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri