Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 al Capitalei, a anunțat că vrea să transforme zona din fața Cinematografului Favorit într-o piațetă multifuncțională, care să deservească o serie amplă de activități.

”Piațeta FAVORIT, VERSIUNEA 1.0 Este un prim concept. Nu este bătut în cuie, vreau să știți de acest proiect și să-l îmbunătățim împreună. Tema de proiectare: piațetă cu funcționalități multiple, centru de cartier, pretabilă pentru evenimente și promenadă, ex. târgușor de Crăciun, cinema de artă în aer liber, urmărire competiții sportive, food fest, etc”, a scris edilul de la Sectorul 6, pe pagina sa de Facebook.

Primarul propune ca actuala parcare din fața Cinematografului Favorit să dispară, pentru a mări piațeta și a pune mai bine în valoare viitorul Centru Cultural (aflat în lucru, în întârziere) și pentru a da mai multe funcționalități întregii arii.

„După cum observați mai sunt încă niște inconsistențe deoarece în fața Cinematografului, acolo unde ar trebui să stea spectatorii în aer liber sunt 5 arbori. Cei care au lucrat proiectul știu că PMB dă extrem de greu avize de defrișare și momentan i-au lăsat pe loc. Ce-i, drept ar ajuta la umbrire. Personal, cred că trebuie mutați si sa gasim alte soluții pentru umbrire”, a mai spus Ciucu.

Retail jobs

De asemenea, o parte din clădiri (dreapta), acolo unde este fostul restaurant Favorit (aflat în litigiu), trebuie să dispară și să facă loc unor amenajări specifice.

„Repet, pentru că vă știu chițibușari pe unii dintre dvs. (și e bine că sunteți așa pentru că vă pasă și vă implicați) acestă randare are rolul de a pune tema în dezbatere, să discutăm, să îmbunătățim. Nu e ceva final, este un anunț pentru că trebuie să știți planurile Primăriei”, a subliniat edilul.

Legat de Centrul Cultural Favorit, primarul a mai spus că lucrările trenează de ani buni. Constructorul a câștigat licitația cu 57,4 de milioane lei. Fosta administrație i-a crescut contractul la 63,4 de milioane lei. S-au executat lucrări de 13 milioane. Acum, pentru diferența de 50 de milioane rămasă din contract, Aedificia solicită 85 de milioane (oficial), iar din discuții estimează că vor cere 104 milioane pentru total contract (pentru suma rămasă).

Citeste si:
Nicușor Dan extinde rețeaua de piste pentru biciclete în București
Master plan pentru piste de...

”Eu înțeleg că au crescut prețurile materialelor, dar efectiv, acum nu avem bază legală ca din pix să dublăm valoarea contractului. Guvernul a promis că va veni cu modificări legislative care să permită indexarea prețurilor la valoarea lor reală din piață” a mai spus Ciprian Ciucu.

Primarul a mai spus că, acest obiectiv (atracție pentru evenimente culturale) este gândit să deservească tot Sectorul 6. Un parc ar deservi doar populația din zonă.

VIDEO cu cele două versiuni ale proiectului pot fi urmerite AICI și AICI.

Sursa foto: Captura video

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri F