Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au realizat primele controale din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2021.
În perioada 18-20 iulie au fost verificate 99 de unități de alimentație publică din stațiunile de pe litoral, respectiv:
- 49 de restaurante;
- 16 unităţi tip fast – food;
- 16 magazine alimentare;
- 6 laboratoare de cofetărie/patiserie;
- 1 bar;
- 2 snack-baruri;
- 3 unităţi de tip bufet;
- 2 unități tip bistro;
- 4 braserii.
Sursa Foto: ANSVSA/ Facebook
În urma verificărilor a fost aplicat un număr de 21 de amenzi contravenționale în valoare de 183.200 de lei pentru deficiențe privind:
- depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
- depozitarea alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu produse finite care se consumă fără prelucrare termică;
Sursa Foto: ANSVSA/ Facebook
- condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
- manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
- funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.
Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate restaurantelor ( 8 ) și fast-food-urilor ( 8 ).
Citeste si:
Sursa Foto: ANSVSA/ Facebook
ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia consumatorilor numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.
Sursa foto: ANSVSA
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: