Un nou val de căldură persistentă va cuprinde România în această săptămână, spun meteorologii. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că temperaturile vor urca la 40 de grade Celsius la umbră și avertizează că, în realitate, temperaturile resimțite vor fi cu mult peste cele indicate de termometre.

„Chiar de la începutul acestei săptămâni vorbim de o vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării și dacă luni considerăm că vremea va fi caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, în vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei - acolo unde și disconfortul termic va fi accentuat, pentru că este posibil ca indicele temperatură-umezeală să atingă și să depășească pragul critic de 80 de unități -, ei bine, de marți valul de căldură se va intensifica în partea de vest, sud, local în restul teritoriului, iar la mijlocul săptămânii să vorbim deja de val de căldură persistent, nu în ultimul rând, temperaturile resimțite să fie semnificative”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM la Digi24.

Nopți tropicale, greu de suportat

Greu de suportat vor fi și nopțile și asta pentru că temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade Celsius. Asta va face ca nopțile să fie tropicale, iar valul de căldură să fie unul extrem de accentuat.

caniculaFoto: Shutterstock

Luni, 26 iulie, temperaturile vor urca la 35-36 de grade, în partea de vest și sud-vest a țării, în timp ce marți, 27 iulie, valorile termice vor crește și vor ajunge la 37-38 de grade, posibil 39, chiar 40 de grade în Lunca Dunării miercuri, joi, vineri și sâmbătă, conform sursei citate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri