Peste 3.500 de tineri părăsesc anual, la vârsta majoratului, sistemul de protecție a statului, nepregătiți pentru o viață independentă, sunt marginalizați de către societate și expuși unei game extinse de riscuri. Ca efect al lipsei de integrare, mulți dintre ei rămân pe străzi şi chiar devin victime ale traficului de persoane sau de droguri. Doar 1 din 40 dintre tinerii care părăsesc sistemul de protecție se angajează legal.

Asociația The Social Incubator lansează în perioada 24-26 septembrie cea de-a doua ediție a turneului „Tenis pentru Fapte Bune”, evenimentul sportiv cu impact social al sezonului, dedicat tinerilor instituționalizați din România. Turneul „Tenis pentru Fapte Bune” își dorește să implice comunitatea în viețile tinerilor instituţionalizaţi prin strângerea de fonduri pentru sprijinirea lor ȋn procesul de integrare socio-profesională.

Prima ediție a turneului a avut loc în 2019 și peste 200 de participanți, jucători pasionați de tenis, sportivi campioni, vedete din showbiz și oameni de afaceri au răspuns apelului lansat de Asociația The Social Incubator pentru a oferi șansa la o viață demnă și independentă tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului. Turneul s-a bucurat de susţinerea multor personalităţi din lumea sportului şi culturii: Alexandra Cadanţu, Ana Bogdan, Ana Maria Brânză, Camelia Potec, Cornel Ilie, Dana Nălbaru, Dragoş Bucur, Irina Begu, Gabriela Ruse, Gabriela Szabo, Mihaela Buzărnescu, Monica Roşu, Randi, Roxana Ciuhulescu și mulți alții.

„Ne-am bucurat enorm să vedem cât de implicată a fost comunitatea în cea dintâi ediție a turneului, alăturându-se persoane publice, jurnaliști, sportivi și jucători amatori de tenis din domenii business precum asigurări, consultanță, bănci, telefonie mobilă, telecomunicații, transport, antreprenori. Anul 2020 a evidențiat multe alte probleme cu care tinerii vulnerabili se confruntă, în fața cărora nu putem rămâne indiferenți. Proiectul Tenis pentru Fapte Bune este unul de suflet pentru asociația noastră și ne bucurăm nespus că anul acesta avem posibilitatea de a îl relua. Sperăm ca întreaga comunitate să fie din nou alături de noi, pentru a putea face lucruri minunate pentru tinerii care chiar au nevoie de susținere.” – a afirmat Adriana Preda, Director Executiv al Asociației The Social Incubator.

toate fondurile strânse ȋn urma turneului vor fi direcţionate către programele Asociaţiei de sprijinire a tinerilor defavorizați în continuarea studiilor, integrarea lor în societate și pe piața muncii, prin acțiuni directe și constante,: consiliere vocațională și psihologică, meditații, vizite exploratorii, ateliere tematice, stagii de practică și mentorat.

Retail jobs

„Tenis Pentru Fapte Bune este un eveniment cu o energie fantastică, ce aduce împreună pasionații de sport și de viață sănătoasă, oamenii implicați în comunitate, care aleg să investească în ei și în viitorul lor prin contribuția pe care o aduc la educația tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului. Mă bucur să lansăm o nouă ediție a turneului și împreună să reușim să creăm un eveniment cu impact semnificativ atât în viețile participanților, cât și în viețile tinerilor pentru care organizăm acest turneu.” – a declarat Cristina Nedelcu – Multiplă Campioană Mondială la Gimnastică și Coordonator al proiectului.

Asociația The Social Incubator își propune ca ediția 2 din turneul Tenis Pentru Fapte Bune, găzduită din nou de Pescariu Sports&Spa, să ajungă la cât mai mulți oameni pasionați de sport și fapte bune, iar implicarea lor să ajute și mai mulți tineri instituționalizați din România.
Fiind un turneu pentru amatori, toți cei pasionat de tenis pot fi parte din povestea de succes. Tot ce trebuie să facă este să se înscrie pe www.tenispentrufaptebune.ro, la ediția 2 din 24-26 septembrie 2021 și să fie parte din mișcarea spre bine!

Cu fondurile strânse la ediția din 2019 a „Turneului pentru Fapte Bune”, peste 3500 de tineri au fost ajutați prin:

  • 157 de sesiuni de consiliere vocațională;
  • 131 de sesiuni de consiliere psihologică;
  • 115 tineri consiliați;
  • 68 de ateliere;
  • 31 de vizite exploratorii;

Citeste si:
Novak Djokovici, castigatorul finalei de la Indian Wells
Novak Djokovici a castigat...
Sursa foto: Pexels

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri