Bucureștiul, capitală europeană, este un oraș cu multe probleme în 2021 (chiar mai multe decât într-o carte de matematică). Gunoiul zace pe străzi în cel mai bogat sector al Capitalei, apa caldă și căldura lipsesc și ele, iar țânțarii și rozătoarele se simt ca la ele acasă. În acest context, Stelian Bujduveanu, viceprimarul general al Bucureștiului, a declarat că poate ar trebui luată în calcul desființarea sectoarelor din Capitală.

”Bucureștiul este un singur oraș, dar funcționează descentralizat. Responsabilitatea se pasează de la local la general și tot așa. Poate ar trebui să luăm în calcul renunțarea la împărțirea pe sectoare în Capitală. Trebuie să stabilim cine de ce se ocupă, în prezent, Bucureștiul e un oraș descentralizat”, a declarat Bujduveanu, în cadrul unei conferințe de presă, organizată de Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor (HORA).

Sursa Foto: Stelian Bujduveanu/ Facebook

În acest sens, viceprimarul a mai propus o soluție pentru ca lucrurile să se desfășoare linear în Capitală, și anume, crearea unui singur regulament de autorizare și funcționare a restaurantelor până la finalul lui 2021.

”Sunt multe astfel de unități care nu au reușit să se înscrie în schema de ajutor a Ministerului Economiei, din cauza lipsei autorizației de funcționare. Birocrația de la nivelul primăriilor de sector le-a împiedicat să obțină acel document, deși au putut funcționa în baza dosarului depus. Până la finalul anului 2021, vom crea un regulament unic de autorizare, astfel încât oamenii să știe ce au de făcut dacă vor să își deschidă un restaurant”, a adăugat Bujduveanu.

Tot acesta a menționat că avizarea teraselor din București nu este așa cum ar fi trebuit să fie într-un an pandemic, de aici și dificultatea de a se adapta noilor reguli.

Fără apă caldă, din nou, în București

Termoenergetica a anunțat recent lucrări la rețeaua de termoficare din Capitală, ceea ce înseamnă oprirea agentului termic. Din cauza lucrărilor efectuate în zona intersecției dintre bulevardele Nicolae Grigorescu și Theodor Pallady, și a lucrărilor efectuate în zona intersecției dintre bulevardul Theodor Pallady și strada Trapezului, furnizarea agentului termic va fi sistată până pe 30 iulie 2021, ora 22:00.

Cât despre problema lipsei apei calde (deoarece căldură avem din plin, momentan), care afectează inclusiv restaurantele și alte astfel de unități, Bujduveanu a declarat că ”e mult mai bine că se lucrează pe timp de vară”, pentru că iarna nevoile cresc în intensitate.

”Deși nu e o situație confortabilă, e mult mai bine că se lucrează pe timp de vară. Ar fi mult mai rău dacă apa caldă ar fi oprită în timpul iernii”, a conchis viceprimarul, cerându-și scuze pentru situațiile neplăcute din Capitală.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri