Traficul feroviar pe magistrala Bucureşti - Constanţa este blocat în zona staţiei Feteşti pe ambele sensuri din cauza din cauza tamponării a două trenuri private de marfă, iar trenurile care fac legătura cu staţiunile de pe Litoral circulă pe rută deviată, a anunţat, joi, Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA. De asemenea, CFR anunță întârzieri și pe alte linii din cauza pagubelor făcute de către furtună.

"Magistrala Bucureşti - Constanţa este blocată în staţia CF Feteşti, pe ambele sensuri de circulaţie, din cauza tamponării a două trenuri private de marfă. Menţionăm faptul că un tren privat de marfă, care era garat la linia II, în staţia CF Feteşti, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfă, care a depăţit semnalul de OPRIRE de la intrare în staţie, şi a intrat în trenul garat. În urma tamponării, 4 vagoane din compunerea primului tren de marfă au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane, iar locomotiva s-a răsturnat. Din cauza acestui eveniment feroviar, soldat fără victime omeneşti, dar cu mari pagube materiale, traficul feroviar pe raza staţiei Feteşti, atât spre Bărăganu, cât şi spre Movila este blocat", transmit reprezentanţii CFR SA într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, pentru asigurarea legăturii cu staţiunile de pe Litoral, trenurile de călători care tranzitează Bucureştiul vor circula pe ruta deviată prin Feteşti - Movila - Tăndărei, cu tracţiune Diesel, iar restul garniturilor pe ruta Ploieşti - Buzău - Făurei - Feteşti.

Sursa foto: Cameră WEB din Stația București Nord - ora 10:20.

CFR SA transmite că se vor înregistra întârzieri în circulaţia trenurilor spre şi dinspre Litoral, urmare producerii acestui eveniment, precizând că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanţii operatorilor de marfă şi va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe şină a vagoanelor şi restabilirea circulaţiei pe Magistrala 800.

Miercuri noaptea, în jurul orelor 23:45, pompierii militari din cadrul Staţiei Feteşti au fost solicitaţi prin apel 112 să intervină la un accident feroviar produs în urma coliziunii a două trenuri, a anunţat ISU Ialomiţa. Salvatorii s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială de stingere şi un echipaj SMURD, în sprijin sosind şi un echipaj SAJ Ialomiţa.

Accidentul s-a produs în urma coliziunii dintre locomotiva unui tren care circula şi o altă garnitură staţionată.

Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale, informează ISU Ialomiţa.

CFR informează că, din cauza avariilor la sistemul de alimentare, produse de rafalele puternice de vânt din cursul nopții, circulația trenurilor se desfășoară pe un singur fir între stațiile Brănești - Fundulea și Chitila - Buftea – Periș.

“Compania Naţională de Căi Ferate «CFR» SA vă informează că, circulația feroviară se desfășoară, la această oră, doar pe un singur fir între stațiile Brănești - Fundulea și Chitila - Buftea - Periș, din cauza avariilor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, produse de rafalele puternice de vânt înregistrate în cursul nopții, în jumătatea de sud a țării.

La această oră, circulația trenurilor pe intervalul de stații Brănești - Fundulea se desfășoară pe un singur fir, din cauza avariilor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, linia de contact fiind ruptă de rafalele puternice de vânt, iar alimentarea cu energie electrică a liniei de înaltă tensiune este întreruptă. Menționăm faptul că, din cauza acestei avarii, 2 trenuri de călători (IR 1921 -2, care circulă în relația Mangalia - Arad și IR 1991-2 care circulă în relația Mangalia - Timișoara) au rămas blocate pe firul II, acestea având nevoie să fie tractate cu o locomotivă Diesel înapoi în stația Brănești, pentru a-și relua circulația până în stația București Nord. Trenul IR 1921-2 și-a reluat circulația din stația Brănești la ora 08:15 minute, iar IR 1991-2, la ora 09.00, ambele cu destinația București Nord.

Până la remedierea deranjamentelor înregistrate la linia de contact de pe firul II și repunerea sub tensiune, circulația trenurilor între stațiile Brănești - Fundulea se desfășoară pe firul I, din ambele sensuri de circulație.

De asemenea, tot pe raza Regionalei CF București, avarii la sistemul de alimentare cu energie electrică s-au înregistrat și pe intervalul de stații Chitila - Buftea - Periș, trenurile circulând în cursul nopții doar pe un singur fir iar, în intervalul orar 07.30 - 09.12, traficul feroviar a fost închis temporat în stația Periș, după ce o persoană a fost lovită de trenul IR 1661. Circulația trenurilor pe raza stației Periș s-a reluat la ora 09.12, după finalizarea operațiunilor desfășurate la locul accidentului de organele abilitate. Din cauza acestui accident, 10 trenuri de călători (IR 1661, IR 1631, IR 1655, R 3005, IR 1550, IR 1654, IR 1688, IR 1742, IR 16030 și R 3014), care au staționat temporar în gările de pe traseu, au fost repuse treptat în circulație.

Menționăm totodată, faptul că și pe raza Regionalelor CF Timișoara, Brașov și Iași s-a intervenit permanent în cursul nopții pentru remedierea deranjamentelor înregistrate, din cauza rafalelor puternice de vânt, la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, între stațiile Teregova - Armeniș, Lunca Bradului - Răstolița, Tușnad Sat - Tușnad Băi, Tușnad Sat - Sânsimion, Leșul Ilvei - Ilva Mică. La această oră pe aceste două segmente feroviare se circulă în condiții normale.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri