Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare meteo. Meteorologii anunță că intră în vigoare un cod portocaliu de ploi și vijelii puternice, timp în care România nu scapă nici de valul persistent de căldură care a pus deja stăpânire pe țara noastră de zile bune.

Cod portocaliu de vijelii puternice și grindină

Sunt anunțate vijelii puternice, grindină, averse torențiale, în perioada 31 iulie, ora 13:00 – 31 iulie, ora 23:00.

ANM

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în jumătatea nordică a Munteniei și în nord-estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70...80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 30...50 l/mp, anunță ANM.

Cod portocaliu și galben de caniculă în aproape toată țara

Meteorologii mai transmis că este în vigoare și un cod portocaliu și galben de caniculă, valabil în aproape toată țara. Va exista un val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de accentuat, ce va intra în vigoare în data de 1 august.

ANM canicula

Duminică (1 august) în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade.

Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Sursa foto: captură/ meteoromania

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri