România înfruntă astăzi cea mai mare caniculă a acestei veri, cu temperaturi de 41 de grade în sudul Munteniei, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

ANM a emis o avertizare Cod Portocaliu de val de căldură persistent şi disconfort termic deosebit de accentuat, valabilă în 16 judeţe şi municipiul Bucureşti. Astfel, luni, în Muntenia, cea mai mare parte a Olteniei şi a Dobrogei şi în sudul Moldovei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, potrivit G4Media.

Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar în sudul Munteniei se vor atinge 41 de grade.

Se vor afla sub avertizare judeţele Galaţi, Vrancea, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Ilfov şi municipiul Bucureşti, integral, şi parţial Tulcea, Constanţa, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş, potrivit Agerpres.

În regiunile sudice disconfortul termic se va menţine ridicat şi în restul săptămânii, subliniază ANM.

De asemenea, potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista în regiunile sudice şi estice, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 şi 37 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Se vor afla sub Cod galben judeţele Iaşi şi Vaslui integral, şi parţial Bacău, Tulcea, Constanţa, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri