Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de caniculă valabilă miercuri şi joi în 16 judeţe şi Bucureşti, respectiv un Cod galben de vreme instabilă, ce vizează 22 de judeţe până joi dimineaţa.

Conform meteorologilor, în zilele de 4 şi 5 august, în sudul şi sud-estul ţării, disconfortul termic se va accentua şi local va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, scrie Agerpres.

Miercuri (4 august) temperaturile maxime se vor situa între 32 şi 36 de grade, iar joi (5 august) între 34 şi 39 de grade. În acelaşi timp, minimele termice, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade.

Judeţele vizate de primul Cod galben sunt: Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea şi Bucureşti.

De asemenea, în perioada 4 august, ora 12:00 - 5 august, ora 06:00, va fi Cod galben de instabilitate atmosferică în zone din 22 de judeţe. Astfel, în intervalul menţionat, în Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei şi local la munte şi în Dobrogea vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 25 - 45 l/mp.

Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

Codul galben de vreme instabilă vizează judeţele: Argeş, Bacău, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Totodată, în intervalul 5 august, ora 12:00 - 7 august, ora 10:00, va fi în vigoare o informare de instabilitate atmosferică accentuată, care va fi valabilă începând dinspre sud-vest şi, ulterior, în cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi perioade cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi pe intervale scurte sau prin acumulare 20 - 40 l/mp şi, izolat, 50 - 60 l/mp.

ANM precizează că va actualiza alertele meteorologice în dimineaţa zilei de joi, 5 august.

Sursa foto: Shutterstock/ Tom Wang

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri