Preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru înăsprirea legislaţiei în contextul producerii a din ce în ce mai multe accidente rutiere.

"Este o tragedie ce se întâmplă şi este clar că un element este lipsa de drumuri. Dacă aveţi curiozitatea să circulaţi şi probabil aţi făcut-o prin ţară, aţi văzut că se circulă din ce în ce mai greu, pe de altă parte, lumea la noi este extraordinar de nervoasă tot timpul. Este un factor care duce la tot felul de incidente. Legislaţia poate să fie înăsprită, nu am nimic împotrivă. Pot fi realizate tot felul de instalaţii, unele de avertizare, altele chiar de măsurare.

E clar că fără o mai bună disciplină şi fără drumuri mai bine realizate şi mai multe nu vom stăpâni fenomenul. Şi este trist, este foarte trist, mai ales acum, în perioada de concediu, în fiecare zi citim despre accidente rutiere grave, foarte grave şi nu putem să continuăm aşa. Guvernul, pe de o parte, îşi face treaba, avem tot mai multe şantiere de drumuri naţionale, de autostrăzi, de centuri ocolitoare, dar şi legislaţia trebuie să devină mai puternică şi şoferii mai disciplinaţi", a spus Iohannis.

Asociația Pro Infrastructură spune că autoritățile au la îndemână o soluție simplă și ieftină de a separa sensurile și a evita accidentele grave.

Reprezentanții asociației solicită și o analiză serioasă a rețelei DN în vederea identificării zonelor unde se pot separa sensurile fără costuri majore, cu segmente pentru depășire fără a intra pe contrasens.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri