Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil sau pe liniile electrice în mai multe judeţe, echipele de drumari sau cele ale distribuitorului de energie intervenind pentru rezolvarea problemelor.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, un copac a căzut pe carosabil pe DN 13A, care leagă municipiul Miercurea Ciuc de Odorheiu Secuiesc, circulaţia desfăşurându-se pe un singur sens. La faţa locului se află un echipaj al Secţiei Drumuri Naţionale, pentru degajarea şoselei şi un echipaj de poliţie, pentru dirijarea traficului.

De asemenea, un copac a căzut pe liniile de medie tensiune în oraşul Bălan, o situaţie similară fiind înregistrată şi în localitatea Sâncrai, unde un cablu electric a fost rupt. În ambele situaţii, echipele distribuitorului de energie electrică se află la faţa locului, pentru remedierea defecţiunilor, scrie Agerpres.

ISU Harghita a mai anunţat că un arbore a fost lovit de fulger şi a luat foc în Frumoasa, pentru stingerea incendiului intervenind pompierii serviciului voluntar din localitate.

Judeţul Harghita se află sub incidenţa unui cod portocaliu meteo, până vineri dimineaţă fiind prognozate descărcări electrice, vânt de până la 100 km/h, averse, care pot ajunge până la 60 l/mp şi grindină.

Mai mulţi copaci au căzut şi un acoperiş de la un bloc din Târgovişte a fost luat de vânt, joi seara, informează ISU Dâmboviţa. Detaşamentul Târgovişte intervine cu o autospecială pentru degajarea unui copac căzut în comuna Ulmi, sat Viişoara.

În comuna Dragomireşti, Garda Voineşti intervine cu o autospecială tot pentru degajarea unui copac. Un acoperiş a căzut parţial şi a avariat câteva autoturisme în Târgovişte, pe str. Boerescu Zaharia, precizează ISU Dâmboviţa.

Pompierii au intervenit joi seară în mai multe localităţi din judeţul Gorj unde au fost semnalate situaţii de urgenţă generate de vântul puternic.

Potrivit ISU Gorj, echipajele de pompieri au intervenit în municipiul Târgu-Jiu şi în localităţile Novaci, Pociovaliştea, Baia de Fier, Crasna, Muşeteşti, Bumbeşti Pitic, Scoarţa, Bălăneşti, Leleşti şi Tismana. Intervenţiile au fost la acoperişuri căzute, copaci, cabluri de curent şi stâlpi de curent căzuţi pe carosabil.

La Baia de Fier un copac s-a prăbuşit pe carosabil şi şoferul unui autovehicul a intrat în acesta, deoarece nu a reuşit să oprească la timp maşina. Nu sunt victime, a precizat ISU Gorj.

Acoperişul unui bloc din oraşul Lupeni a fost luat de vântul care a suflat cu putere, joi după-amiază, în zona Văii Jiului, elemente din structura învelitorii prăbuşindu-se peste două autoturisme parcate în vecinătatea imobilului şi avariind trei balcoane, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

De asemenea, din cauza vijeliei, un stâlp de electricitate din Lupeni s-a rupt, iar un altul a fost înclinat peste o cabană în oraşul Uricani.

Sursa foto: By Andrey Picard / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri