Berea ușoară sau cu conținut scăzut de alcool - definită în studiu ca având mai puțin de 4% ABV - ar putea fi o băutură eficientă pentru recuperarea de după antrenament, potrivit unui nou studiu. Constatările, intitulate O revizuire sistematică a berii și a exercițiilor fizice, au fost publicate în Jurnalul Internațional de Nutriție Sportivă și Metabolismul Exercițiilor, în luna iulie.

Cu toate acestea, cine alege o bere cu mai mult de 4% alcool sau bea mai multe beri cu mai puțin alcool nu poate să se bucure de beneficiile descoperite în studiu, scrie The Drinks Business.

„Berea are carbohidrați și sodiu acolo unde nu are apă, ceea ce ar putea fi benefic după exerciții”, a declarat dr. Brad Schoenfeld.

În ceea ce privește consumul de alcool înainte de exercițiile fizice, însă, știința este destul de clară: „Ar trebui să beți o tonă de alcool pentru a satisface cantitatea de carbohidrați necesară pentru exerciții fizice”, spune dr. Jaison Wynne, coautor al studiului.

Însă acesta precizează că, în mod normal, intervine stare de rău.

Cu toate acestea, după un antrenament, berea ușoară poate avea un alt beneficiu: prezența polifenolilor. Aceștia au potențialul de a menține rigoarea sistemului imunitar și de a reduce riscul de infecții respiratorii asociate antrenamentelor grele.

Întregul studiu poate fi accesat AICI.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri