Craiova, Târgu-Jiu şi Târgu Secuiesc au intrat în finala pentru Capitala Tineretului din România 2023, după prima rundă a procesului de jurizare.

Potrivit Consiliului Tineretului din România, în cea de a doua rundă, oraşele finaliste trebuie să îşi dezvolte dosarul de candidatură şi să îl depună până pe data de 1 octombrie, iar câştigătorul va fi anunţat în cadrul ediţiei a VI-a a Summitului Tinerilor, ce va avea loc în 9 octombrie la Constanţa.

Oraşul câştigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro şi va deţine titlul de "Capitala Tineretului din România" în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2023.

"Craiova, Târgu-Jiu şi Târgu Secuiesc sunt oraşele care merg mai departe în finala competiţiei pentru titlul de 'Capitala Tineretului din România'. (...) Echipa câştigătoare va avea oportunitatea de a dezvolta un program cadru tematic anual care vizează dezvoltarea urbană cu participarea directă a tinerilor, capitalele realizând proiecte din ce în mai profesioniste, abordând noi teme de interes pentru tineri şi încurajând dezvoltarea de idei noi şi inovatoare referitoare la co-crearea şi dezvoltarea oraşului. Încercând să stabilească noi modele, aceste programe anuale aduc o contribuţie semnificativă la procesul de armonizare a diversităţii urbane, conservând identitatea diversă a comunităţilor, dar promovând în acelaşi timp toleranţa bazată pe comunicare şi acţiune comunitară. Candidaturile consolidate ale celor trei oraşe finaliste urmează să fie susţinute în faţa membrilor juriului de selecţie, în cadrul Summitului Tinerilor, ediţia a VI-a", se arată într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

Jurizarea candidaturilor se va face de către un juriu independent, în funcţie de o serie de criterii, printre care motivaţia care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerenţa viziunii, a misiunii şi a obiectivelor şi corelarea proiectelor propuse cu strategii şi documente de politici publice de tineret.

Programul "Capitala Tineretului din România" funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului - titlu deţinut de Cluj-Napoca în 2015 şi a fost iniţiat de către Consiliul Tineretului din România, Federaţia Tinerilor din Cluj, Grupul PONT şi Banca Comercială Română.

Prima ediţie a avut loc în anul 2016, iar primul oraş din România care a obţinut acest titlu a fost Timişoara, urmat de Bacău, Baia Mare, Iaşi, iar în prezent Constanţa.

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri