Meteorologii estimează o vreme rece în următoarele zile, cu valori termice la nivel naţional sub mediile multianuale, însă vremea se va încălzi între 1 şi 4 noiembrie, în timp ce şansele de ploaie sunt foarte ridicate după data de 4 noiembrie, conform prognozei valabilă pentru intervalul 25 octombrie - 7 noiembrie.

În Banat, în intervalul 25 - 28 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o medie a maximelor în jurul a 14 grade şi a minimelor de 2 - 3 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, urmând să devină caldă în intervalul 1 - 4 noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 19 - 20 de grade şi minime de 8 - 10 grade. Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor termice de 12 grade şi a minimelor de 4 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie în această regiune. În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4 - 6 noiembrie.

În regiunea Crişanei, între 25 şi 29 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o medie a maximelor în jurul a 14 grade şi a minimelor de 1 - 2 grade, după care vremea se va încălzi treptat, urmând să devină caldă în intervalul 1 - 3 noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 18 - 19 grade şi minime de 7 - 9 grade. Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce, pe data de 7 noiembrie, la o medie a maximelor termice de 11 grade şi a minimelor de 4 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie în această regiune. În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic ploi, care pot fi moderate cantitativ în intervalul 2 - 5 noiembrie.

Retail jobs

În Transilvania, vremea rece se va menţine până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 11 - 14 grade, precum şi de minime a căror medie se va situa uşor sub pragul de îngheţ. Vremea se va încălzi, apoi, devenind caldă pentru această perioadă în intervalul 1 - 4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 17 - 18 grade şi a minimelor de 5 - 7 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 10 - 11 grade şi minime de 2 - 3 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie. În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 4 - 7 noiembrie.

Citeste si:
O nouă atenționare ANM: cum va fi vremea în următoarele zile
O nouă atenționare ANM: cum...

În Maramureş, vremea uşor mai rece decât în mod obişnuit mai ales noaptea se va menţine până pe data de 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie, de 13 - 15 grade, respectiv de minime a căror medie se va situa între 0 şi 2 grade. Apoi, vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă, în intervalul 1 - 4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 16 - 18 grade şi a minimelor de 6 - 8 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 10 - 11 grade şi minime de 3 - 4 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie. În cursul acestei săptămâni vremea va fi predominant frumoasă, dar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată, mai ales în intervalul 2 - 6 noiembrie.

Citeste si:
Prognoză ANM: Cum va fi vremea în luna august
Prognoză ANM: Cum va fi...

În Moldova, vremea mai rece decât în mod obişnuit mai ales noaptea se va menţine până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 11 - 14 grade şi de minime a căror medie se va situa între 1 şi 3 grade. După acest interval vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă, în intervalul 1 - 4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 16 - 18 grade şi a minimelor de 6 - 9 grade. Începând cu data de 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 11 - 12 grade şi minime de 4 - 5 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie. Regimul pluviometric se va menţine deficitar chiar şi în cea de-a doua săptămână, când probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată doar în intervalul 4 - 7 noiembrie.

Citeste si:
ANM: Cod galben și portocaliu de caniculă în România
Valul de căldură se menține...

În Dobrogea, în primele cinci zile ale primei săptămâni, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale la nivelul acestei regiuni, respectiv media maximelor va fi de 11 - 14 grade şi cea a minimelor de 5 - 7 grade. Vremea va deveni uşor mai caldă decât în mod obişnuit în intervalul 1 - 5 noiembrie, când sunt estimate maxime de 15 - 17 grade şi minime de 9 - 11 grade. Ulterior, se va produce o răcire, astfel încât pe 7 noiembrie, în medie vor fi temperaturile maxime de 13 - 14 grade şi minime de 7 - 8 grade, valori apropiate de normele climatologice ale începutului lunii noiembrie. Regimul pluviometric se va menţine deficitar pe parcursul celor două săptămâni, iar probabilitatea pentru ploi slabe va fi ceva mai ridicată doar în intervalul 4 - 7 noiembrie.

În Muntenia, vremea mai rece decât în mod obişnuit mai ales noaptea se va menţine până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 12 - 14 grade şi de minime a căror medie se va situa între 1 şi 3 grade. În intervalul 1 - 4 noiembrie, vremea va deveni caldă raportat la normele climatologice ale acestei regiuni, cu o medie a maximelor termice de 17 - 19 grade şi a minimelor de 7 - 9 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 13 - 14 grade şi minime de 5 - 6 grade, valori apropiate de cele normale în prima decadă a lunii noiembrie. Probabilitatea pentru ploi slabe la nivel local va fi mai ridicată doar în intervalul 4 - 7 noiembrie, iar în restul zilelor celor două săptămâni vor fi doar cu totul izolat burniţe.

Citeste si:
Un nou avertisment MAE: caniculă și risc crescut de incendii în Grecia
Un nou avertisment MAE:...

În Oltenia, în intervalul 25 - 30 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o medie a maximelor de 12 - 14 grade şi a minimelor de 2 - 4 grade. Vremea se va încălzi apoi treptat, urmând să devină uşor mai caldă caldă decât în mod obişnuit în intervalul 2 - 4 noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 17 - 18 grade şi minime de 7 - 9 grade. Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce, pe 7 noiembrie, la o medie a maximelor termice de 12 - 13 grade şi a minimelor de 4 - 5 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie în această regiune. În prima săptămână numai cu totul izolat şi trecător va ploua slab, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi slabe va fi ceva mai ridicată în intervalul 3 - 7 noiembrie.

La munte, după perioada 25 - 29 octombrie, în care temperaturile maxime vor fi, în medie, de 6 - 8 grade, vremea se va încălzi uşor, iar media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă montană va atinge 10 - 11 grade, în intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie. Mai târziu se estimează o scădere treptată a valorilor termice diurne, astfel încât pe data de 7 noiembrie media maximelor va ajunge la 4 - 5 grade. Media temperaturilor minime va fi uşor negativă, între -3 grade şi -1 grad, în intervalul 25 - 28 octombrie şi pe 7 noiembrie, iar în celelalte nopţi ale celor două săptămâni va avea valori de 1 - 4 grade. În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, dar în cea de-a doua se estimează zilnic precipitaţii mai ales ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4 - 7 noiembrie.

Citeste si:
Vreme toridă în București. La câte grade se va ajunge
Vreme toridă în București. La...

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri