Nicușor Dan a anunțat că Primaria Municipiului București va plăti în jurul datei de 9 noiembrie o bună parte din datoria pe care o are către Termoenergetica. Primarul Capitalei spune că vor fi plătite 190 de milioane de lei, ceea ce va scădea datoria la 50 de milioane de lei.

Iată cele mai importante declarații:

  • Până în secundă această, până la 1 noiembrie, prețul real al giagacoliei e 206 lei producția, 220 de lei distribuție și transport la care se adaugă TVA-ul de 19% la fiecare dintre ele rezultând cu tot cu TVA un preț 506 lei gigacaloria. Din acești 506 lei plătesc 164 și restul plătește primăria.
  • Pe aceste două componente avem informația doar în ceea ce privește producția. Conform ANRE, nu mai e 206 e 329 de lei, plus TVA.
  • Începând cu luna ianuarie, TVA-ul va fi cu 5%, deci vom avea o diminuare
  • Termoenergetica se va duce spre ANRE cu prețul sau de distribuție care va trebui să fie aprobat de ANRE. Din momentul acela vom avea un preț total până în ianuarie și încă unul din ianuarie încolo.
  • Vreau să mai fac o observație. După cum știți, de la nivel național s-a aprobat subvenționarea căldurii și a enerigiei electrice pentru consumatorii individuali. Nu există până la acest moment o subvenționare. Eu sper că va există în oricare din forme, fie plafonare, fie alte forme, o suma care va veni de la bugetul național pentru consumatorii din marile orașe, pentru că știți că e o problemă cu care se confruntă marile orașe din România.
  • În acest moment, subventia anuală e 950 de milioane de lei, cea plătită de Primăria Capitalei. Este primul an în care Primăria chiar plătește. Au fost ani în care s-a plătit 500 de milioane. Cauza e în acele sute de milioane lipsa care nu s-au plătit.
  • Decizia o să o luăm în funcție de ce se decide la nivel național. A existat o solicitare din partea municipiilor. Dar ce vreau să fie foarte clar este că în continuare, așa cum este și acum, PMB o să plătească o parte importantă din preț.
  • Nu putem estima cât va costa gigacaloria pentru că nu putem avea valoarea totală a primăriei

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri