16 Noiembrie 2021

Teste gratuite pentru certificatul verde la locul de muncă, timp de o lună, atât la stat cât și la privat



Nelu Tătaru, Președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților a făcut câteva precizări esențiale cu privire la proiectul de lege care introduce obligativitatea Certificatului verde la locul de muncă.

Acesta a declarat că s-a acceptat un termen de 30 de zile pentru testarea gratuită a angajaților din România, atât pentru cei din aparatul de stat, cât și pentru cei care activează în mediul privat, scrie Digi24.

Angajații vor beneficia de un număr de zece teste care să depisteze infecția cu COVID-19, de care vor beneficia pe o perioadă de 30 de zile, față de propunerea anterioară care prevede ca testele să fie furnizate pe o perioadă de două luni.

S-a acceptat un termen de 30 zile pentru testări gratuite”, a adăugat Nelu Tătaru.

Foto: Agerpres

Testele de anticorpi vor fi valabile?

Parlamentarii au propus un nou amendament la proiectul de lege: să fie recunoscute testele de anticorpi COVID, alături de vaccinare, testare și trecerea prin boală. Testul de anticorpi prin care să poate fi ulterior generat certificatul verde nu este o soluție agreată la acest moment, a mai precizat Nelu Tătaru.

„Au fost mai multe păreri, însă în acest moment nu e agreat. Nu există dovadă științifică”, a explicat fostul ministru al Sănătății.



Citeste si