Premierul olandez Mark Rutte a denunţat în faţa presei actele de "violenţă pură" venite din partea unor "idioţi", o referire la manifestaţiile împotriva noilor restricţii anticoronavirus decise de guvernul său şi care au fost însoţite de violenţe, relatează AFP.

"Ceea ce am văzut în acest weekend e violenţă pură", a spus Rutte, adăugând că nu va "accepta niciodată ca nişte idioţi" să manifeste violenţă împotriva forţelor de ordine "sub pretextul că sunt nemulţumiţi" din cauza restricţiilor sanitare, conform Agerpres.

Duminică, în a treia seară consecutiv, în Ţările de Jos au izbucnit tulburări în contextul protestelor antirestricţii, numărul arestărilor în aceste trei zile ridicându-se la 145, potrivit media şi poliţiei.

"Sunt pure explozii de violenţă îndreptate împotriva poliţiştilor noştri, împotriva pompierilor noştri, împotriva celor de pe ambulanţe, nu au nimic de-a face cu o manifestaţie", a insistat Rutte, citat de RTL Nieuws. "Poliţia şi justiţia vor face totul ca cei aflaţi în spatele acestor lucruri să dea socoteală", a asigurat el.

Premierul a menţionat că îşi dă "seama că sunt multe tensiuni în societate pentru că ne confruntăm de atâta vreme cu mizeria coronavirusului". "Ca prim-ministru şi liberal, voi lupta mereu să poată avea loc manifestaţii în această ţară, în cadrul democraţiei noastre, a statului nostru de drept, dar nu voi accepta niciodată ca nişte idioţi să recurgă la violenţă pură împotriva celor prezenţi pe teren în fiecare zi pentru a asigura securitatea ţării, sub pretextul că sunt nemulţumiţi", a spus Rutte.

Tulburările vin după ce săptămâna trecută în ţară a fost instaurat un lockdown parţial pe fondul creşterii infectărilor cu noul coronavirus, restricţiile vizând în special sectorul restauraţiei, care trebuie să închidă la ora 8 seara. Vineri, la Rotterdam, patru manifestanţi au fost răniţi de glonţ după ce poliţia a deschis focul, conform ultimelor estimări. Sâmbătă seara, la Haga, cinci poliţişti au fost răniţi în ciocniri cu manifestanţi care au aruncat pietre şi artificii şi au incendiat biciclete.

Sursa foto: Alexandros Michailidis

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri