Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic, valabilă până marţi la ora 20, în zone din 17 judeţe.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 30 noiembrie, ora 10:00 - 30 noiembrie, ora 20:00, în Dobrogea, sud-vestul Olteniei, precum şi în vestul şi sud-vestul Olteniei vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 55 şi 75 km/h. Intensificări ale vântului vor fi şi la altitudini de peste 1.500 m în Carpaţii Meridonali şi de Curbură, cu viteze ce vor depăşi 75-85 km/h şi va ninge viscolit, scrie Agerpres.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Buzău, Covasna, Vrancea, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Sibiu, Alba, Argeş, Vâlcea, Hunedoara, Gorj, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Tulcea şi Constanţa.

De asemenea, ANM şi a emis o atenţionare Cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului în zona de litoral a judeţului Constanţa. Potrivit ANM, în după-amiaza şi seara zilei de marţi (30 noiembrie), în zona de litoral a judeţului Constanţa vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 80-90 km/h.

În acelaşi timp, în intervalul 30 noiembrie, ora 10:00 - 1 decembrie, ora 20:00, va fi în vigoare o informare de intensificări temporare ale vântului în restul teritorului, precipitaţii moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Potrivit ANM, în intervalul menţionat, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 şi 60 km/h şi vor fi precipitaţii pe arii restrânse moderate cantitativ. În sud-estul şi sudul extrem al ţării, pe parcursul zilei de marţi (30 noiembrie) vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi pe arii restrânse ninsoare. La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopţii de marţi spre miercuri (30 noiembrie/01 decembrie) local vor predomina ninsorile şi pe alocuri se va depune strat de zăpadă.

Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri