Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, adresează, în Pastorala de Crăciun, un îndemn la „deplină încredere în puterea rugăciunii şi multă responsabilitate pentru sănătatea proprie şi a semenilor noştri", la „iubire milostivă şi solidaritate faţă de toţi oamenii bolnavi", în contextul pandemiei de coronavirus.

„Să mulţumim lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi pentru darul sănătăţii, care trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă, smerenie şi înţelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care ne aflăm. Să arătăm iubire milostivă şi solidaritate faţă de toţi oamenii bolnavi, dar şi multă preţuire medicilor care-i îngrijesc pe aceştia, pentru a redobândi sănătatea. Pandemia actuală a adus în România şi în întreaga lume multă suferinţă, boală, depresie şi moarte. Să ne rugăm mai mult lui Dumnezeu pentru încetarea grabnică a pandemiei, spre a putea trăi şi lucra în mod firesc şi liber. Să avem deplină încredere în puterea rugăciunii şi multă responsabilitate pentru sănătatea proprie şi a semenilor noştri, ştiind că „Dumnezeu toate le lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu" (Romani 8, 28)", afirmă Patriarhul Daniel în mesajul pastoral transmis cu prilejul Naşterii Domnului.

Retail jobs

Patriarhul arată că întruparea Fiului veşnic al lui Dumnezeu ne descoperă iubirea smerită şi darnică a lui Dumnezeu Tatăl pentru lume, toată viaţa Domnului Iisus Hristos pe pământ fiind dăruire de Sine pentru mântuirea oamenilor, înaltul ierarh accentuând că „în perioada de criză medicală şi economică de azi, ajutorarea oamenilor aflaţi în dificultate este o necesitate stringentă", informează Agerpres.

„Prin urmare, să fim milostivi sau darnici, deoarece, după cum ne învaţă Sfânta Scriptură, 'cel ce are milă de sărman împrumută Domnului' (Pilde 19, 17). Iar Sfântul Ioan Gură de Aur explică aceste cuvinte astfel: 'Cel ce miluieşte săracul şi necăjitul nu rupe numai zapisul păcatelor lui, ci ia şi alt zapis de mărturie care mărturiseşte şi zice: cel ce miluieşte pe sărac împrumută pe Dumnezeu. Să dăm deci milostenia lui Dumnezeu împrumut ca să luăm de la El răsplătirea cea din iubire de oameni". În altă parte, acelaşi Sfânt Părinte îndeamnă la dărnicie, zicând: ,„Dă pâine, după puterea ta! N-ai pâine? Dă un bănuţ! N-ai niciun bănuţ? Dă un pahar cu apă rece! N-ai nici atât? Plângi împreună cu cel îndurerat şi ţi-ai luat plata”. Altfel spus, cu cel sărac fii darnic cel puţin prin compasiune şi solidaritate", le transmite Patriarhul Daniel credincioşilor.

Citeste si:
Un nou punct de eliberare a pașapoartelor se va deschide în Grand...
Un nou punct de eliberare a...

Totodată, Întâistătătorul BOR îndeamnă la pomenirea în rugăciunile noastre a românilor din afara ţării, a celor din jurul graniţelor României şi din diaspora română, „ca să păstrăm, cu multă iubire frăţească, unitatea de credinţă şi de neam".

Sursa foto: Agerpres foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri