Virgil Popescu, ministru Energiei, este încrezător că măsura plafonării prețului la energie și gaze va ajuta consumatorii casnici, deși admite că nu vom reveni la nivelul anului trecut. Acesta speră ca din primăvară costurile la energie să intre într-un oarecare echilibru.

”Prețul energiei nu va mai reveni la nivelul anului trecut, de aceea lucrăm la măsuri de sprijin pentru toamnă, astfel încât să nu ne mai confruntăm cu situații dificile. Însă estimez că va urma un echilibru în piața gazelor începând cu luna aprilie, prin urmare și în segmentul energiei vom avea îmbunătățiri”, a declarat Popescu, invitat la Digi24.

Ministrul pune îmbunătățirile pe seama venirii primăverii, când consumul va fi mai mic, iar Federația Rusă nu se va mai putea juca într-o perioadă în care nu mai există cerere.

”Oamenii trebuie să știe că, pentru moment, există un plafon peste care nu se poate factura. Dacă primesc facturi absurde, se pot adresa ANPC-ului”, a adăugat Popescu.

Referitor la plafon, marjele sunt următoarele:

  • Energie: 1 lei/ KWh (până la 300 de KW consumați)
  • Gaze: 0,79 lei/metru cub

”Dacă prețul din contract este mai mic decât plafonul impus este de la sine înțeles că furnizorul nu are cum să aplice plafonarea”, a adăugat ministrul.

Acesta a precizat că nu a primit o factură cu un preț crescut, deoarece are un contract cu un preț fix și nu a observat creșteri.

Totodată, Popescu menționează că va urma o regularizare după perioada de compensare și plafonare, iar măsurile pentru toamnă vor fi luate în funcție de această regularizare și de rezultatele obținute în urma măsurii de plafonare.

Consum suplimentar de energie

Câțiva consumatori au primit notificări de la furnizori prin care erau atenționați că au atins limita consumului de energie și că vor fi deconectați.

Ministrul susține că acest avertisment are legătură directă cu capacitatea imobilului în cauză. Cel mai probabil, constructorul a notat o cantitate mai mică de energie la nivelul casei pentru a putea împărți la nivelul celorlalte construcții.

”Oamenii nu vor fi deconectați de la energie, însă contoarele sunt setate cu această limită și se vor decupla automat. Cei care primesc astfel de notificări trebuie să ia legătura cu furnizorul”, a conchis Popescu.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri