Guvernul vine cu noi măsuri pentru sprijinirea populației și a companiilor față de scumpirile la energie. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a vorbit despre TVA redus, compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum.

”Românii au nevoie de garanții privind corectitudinea facturării consumului de energie electrică și gaze naturale. În același timp sunt necesare și măsuri de sprijin pentru companii în această perioadă dificilă generată de creșterea prețurilor la energie”, precizează Nicolae Ciucă.

Aceasta a adăugat că ”pentru garantarea eficienței măsurilor de protecție a cetățenilor”, urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate și că, până la refacerea acestor calcule de către furnizorii, ele nu vor fi purtătoare de penalități.

În plus, de la 1 aprilie, consumatorii casnici cu consum de până la 300 kWh vor beneficia de o nouă schemă de protecție care va include TVA redus la 5% precum și compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum.

”Vom reduce costul energiei electrice la consumator prin compensarea bonusului de cogenerare și contravaloarea certificatelor verzi. Vom elabora scheme de sprijin și pentru gazele naturale, în domeniul sectorului agricol și al industriei alimentare. Vom lansa măsurile de sprijin în februarie și vor fi active până la 1 iulie. Analizăm totodată o nouă schemă de sprijin pentru IMM-uri de la 1 aprilie”, adaugă Ciucă

Toate aceste măsuri vor fi discutate în următoare ședință de coaliție.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri