Bugetul alocat în acest an pentru biletele de tratament balnear acordate prin Casa Naţională de Pensii Publice este de 200 de milioane de lei, din care pot fi achiziţionate cel mult 101.000 de bilete, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Din cele maximum 101.000 de bilete de tratament balnear, cel mult 60.420 de bilete vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, iar restul vor fi asigurate în alte unităţi de profil, prin contracte încheiate cu alţi operatori economici, se precizează în document, scrie Agerpres.

Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear şi acoperă un sejur de 16 zile, vor fi repartizate pe 19 serii.

Biletele de tratament balnear pot fi solicitate de pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii.

Din numărul total al biletelor, un procent de maximum 15% va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Distribuirea biletelor de tratament balnear şi decontarea costurilor acestora se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Potrivit Ministerului Muncii, în anul 2021, bugetul alocat pentru aceste bilete a fost tot de 200.000.000 lei, fiind contractate 97.626 de bilete de tratament, în valoare de 185.506.085,08 lei, iar din acestea au fost valorificate 92.096 de bilete.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri