Direcția de Asistență Socială a deschis primul magazin gratuit pentru persoanele defavorizate din orașul Pantelimon.

Magazinul deschis de Direcția de Asistență Socială este susținut exclusiv din donații, de care beneficiază categoriile vulnerabile de pe raza orașului Pantelimon.

În categoriile vulnerabile se încadrează: familii monoparentale, copii lasati in grija bunicilor sau a altor rude, tineri provenind din sistemul de ocrotire sociala, persoane varstnice, persoane cu handicap, persoane cu venituri reduse, persoane fara adapost, persoane apartinand unor minoritati, posibile victime ale discriminarii, persoane aflate in situatii de criza

Magazinul se afla in cadrul Directiei de Asistenta Sociala a orasului Pantelimon și poate fi accesat pe bază de programare la numărul de telefon: +40 (758) 103 027.

Propunerea a fost alimentată de cererea mare de îmbrăcăminte, de după încheierea stării de urgenţă, când mai multe persoane și-au pierdut locurile de muncă și nu au mai avut resurse financiare pentru achiziția de haine pentru copii, precizează reprezentanții proiectului.

Ghid pentru donatori:

  • Dacă ai haine, încălțăminte și alte accesorii pe care vrei să le donezi, este de foarte mare ajutor să le pregătești într-un fel care va fi acceptabil pentru cei care le vor primi.
  • Verifică toate buzunarele. Uneori găsim bani, bijuterii sau alte lucruri uitate prin buzunare.
  • Spală hainele. Este important ca hainele pe care le donezi să fie curate.
  • Fii atent/ă la gradul de uzură. Dacă hainele tale au un grad mare de uzură, acestea nu pot fi distribuite mai departe catre beneficiari . Chiar daca sunt persoane aflate in situatia in care nu isi permit sa achizitioneze haine noi, noi nu le distribuim haine foarte deteriorate ( scamosate, rupte, patate sau decolorate)
  • Spală, usucă şi împăturește hainele de bebeluş. Aceste haine nu ar trebui să fie murdare pentru că de obicei ajung la mame în nevoie.
  • Daca este posibil , Foloseşte un detergent fără parfum pentru a evita alergiile sau problemele de sensibilitate ale bebeluşilor care vor purta hainele donate de tine.
  • Verifică fermoarul și nasturii. Asigură-te că hainele/ încălţările pe care le donezi au fermoarul funcţional, nu au nasturi lipsă
  • Gandeste-te la functionalitatea hainelor pe care le donezi . Hainele de ocazii nu sunt de folos oricui.
  • Donează blugi. Blugii sau orice alte obiecte vestimentare din denim sunt uşor de
  • purtat şi întreţinut.
  • Donează încălţăminte de calitate. Pantofii pot fi donaţi atunci când sunt într-o stare
  • bună şi încă se pot purta.
  • Este recomandat să sortezi şi să etichetezi pachetele, în special dacă donezi cantităţi mai mari. Se recomanda aducerea lor in sacose mai mari sau cutii pentru a nu se mototoli.

.

Sursa foto: Primaria ORasului Pantelimon / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri