Amendă de 3000 de lei pentru o bucureşteancă care şi-a abandonat câinele de companie într-un parc din Capitală. Sancţiunea a fost aplicată de poliţiştii locali ai Serviciului Poliţia Animalelor din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București.

Sasha, o metisă Amstaff de aproape 4 ani, a fost abandonată, la sfârşitul anului trecut, într-un parc din sectorul 2, de la marginea Bucureştiului. Lăsată în frig, legată de un copac, fără hrană şi apă, era în pericol de a-şi pierde viaţa.

Cu ajutorul angajaţilor Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, căţeluşa a fost eliberată din lanţ şi transportată, în siguranţă, la un adăpost specializat unde a primit hrană şi îngrijire medicală . I.B.M., în vârstă de 35 de ani – cea care figurează în Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân ca fiind proprietara patrupedului – a fost identificată cu ajutorului microcipului pe care animalul îl avea implantat şi amendată, zilele trecute, de poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. cu suma de 3000 de lei.

Motivul: lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical constituie abandon şi, conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, se sancţionează contravenţional cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei.

Sursa foto: Poliția Locală București

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri