17 Ianuarie 2022

Lucian Bode, despre accidentul din București: Vom reface procedura de recrutare din surse externe



Revolta de la Bolintin, dar și recentul accident din București, în care un polițist a lovit cu mașina două copile aflate pe trecerea de pietoni, fac ca Ministerul Afacerilor Interne să adopte noi reguli cu privire la angajări și angajați. ”Vom reface procedura de recrutare din surse externe”, a declarat Lucian Bode, ministrul de resort.

Bode a explicat faptul că MAI este obligat să recurgă la astfel de recrutări, deoarece ministerul se confruntă cu un deficit masiv de personal, circa 30.000 de funcții solicitând angajări noi.

”Vom intensifica recrutările de specialiști în MAI și vrem să creștem cifra de școlarizare, atât în școlile cu specific, dar și la Academie”, a continuat ministrul.

Totodată, Bode a cerut sprijin din partea tuturor grupurilor politice în ceea ce privește viitoarele modificări în structura MAI.

”Tragedia din Bolintin a scos la suprafață putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an”, a comentat Bode.

Nu în ultimul rând, acesta a precizat că polițistul din București nu se deplasa către o misiune care necesita urgență și o asemenea viteză.

”Am cerut șefului Poliției Române să discute cu toate Inspectoratele Județene de Poliție pentru a face o evaluare managerială și pentru a lua măsuri. Pădure fără uscătură nu există”, a conchis ministrul.



Citeste si