Costul mediu lunar cu utilitățile în gospodăriile din România a fost, în 2021, de 497 de lei, în creștere cu circa 12% față de 200, potrivit unei analize realizate de serviciul de plăți de facturi un-doi Centru de plăți.

Calculul include costurile lunare medii per gospodărie cu plata facturilor pentru electricitate, gaze naturale, apă-canal și servicii de internet-TV-telefonie achitate în rețeaua de peste 10.000 de magazine partenere și în aplicația un-doi Centru de plăți, ce deservesc milioane de români din întreaga țară.

Anul trecut, românii au plătit, în medie, 213 lei pentru facturile lunare la gaze naturale, acesta fiind cel mai mare cost suportat cu utilitățile. Valoarea medie a unei facturi la electricitate a fost de 138 de lei, în 2021, în timp ce pentru apă-canal românii au achitat 79 de lei lunar și 67 de lei pentru servicii de internet-TV-telefonie.

Prin un-doi Centru de plăți s-au desfășurat, în 2021, peste 36 de milioane de tranzacții de plăți de facturi, reîncărcare prepay, asigurări și viniete, atât în cele peste 10.000 de magazinele partenere deschise în peste 2.600 de localități urbane și rurale din întreaga țară, cât și direct în aplicația de mobil un-doi Centru de plăți, descărcată de peste 60.000 de utilizatori în primul an de la lansare (decembrie 2020 – decembrie 2021).

În prezent, peste 90% din facturile de utilități emise în România pot fi plătite în aplicația un-doi Centru de plăți. În total, soluția un-doi Centru de plăți a procesat tranzacții în valoare de peste 3,5 miliarde de lei, în 2021, în creștere cu 23% față de anul anterior.

În aplicația un-doi Centru de plăți, utilizatorii au posibilitatea de a compara și a alege dintr-o mare varietate de oferte de la toți asigurătorii importanți din România și pot încheia și reînnoi asigurări RCA simplu, direct de pe mobil, primind, ulterior, notificări automate de reînnoire a polițelor înainte de expirarea perioadei de valabilitate.

Odată cu creșterea valorii medii a facturilor de utilități, anul trecut a fost marcat și de efervescența în piața asigurărilor RCA, având în vedere ieșirea din piață a unor asigurători. Acest lucru a dus la creșterea prețurilor polițelor pentru autovehicule și a generat, astfel, un interes tot mai mare din partea clienților de a găsi soluții sigure prin care să aibă acces la cele mai bune oferte de asigurare.

În 2021, achiziția de asigurări RCA a fost un serviciu foarte accesat de către posesorii de mașini în aplicația un-doi Centru de plăți.

Printre serviciile adăugate, recent, în aplicație se numără plățile de taxe de permis și înmatriculare, viniete pentru Ungaria, dar și funcționalitatea „Documentele mele”, prin care utilizatorii pot să își stocheze toate actele sau documentele importante la care au nevoie de acces ușor, inclusiv certificatul de vaccinare european.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri