Premierul Nicolae Ciucă a declarat că este "foarte greu de anticipat" ce ar putea să urmeze legat de planurile Federaţiei Ruse după declanşarea agresiunii militare asupra Ucrainei, el subliniind că România se regăseşte sub umbrela Alianţei Nord-Atlantice, iar la nivelul NATO se iau măsuri şi vor fi în continuare luate decizii pentru întărirea apărării pe flancul estic, relatează Agepres.

El a răspuns astfel, întrebat la finalul vizitei pe care a efectuat-o la Siret în judeţul Suceava, despre cât este de îngrijorat de situaţia de la graniţele României, având în vedere că "pare că Rusia nu se opreşte", şi că "există (...) zvonuri că nu s-ar opri aici, că urmează să atace inclusiv Republica Moldova".

"Încă de ieri am condamnat această agresiune armată. Nu ne-am fi gândit niciodată că se va ajunge la o astfel de decizie. Este foarte greu să putem să anticipăm ceea ce ar putea să urmeze. În momentul de faţă putem să observăm că întreg efortul militar se concentrează pentru a îndeplini obiectivele de cucerire a Ucrainei şi, desigur, a capitalei Ucrainei, Kievul. Celelalte posibilităţi, sigur, ele trebuie să fie pe masa de analiză. Sper că nu se va întâmpla ceea ce dumneavoastră aţi descris şi în tot acest ansamblu aţi putut vedea că la nivelul Uniunii Europene au fost luate măsuri, au fost stabilite sancţiuni drastice. Nu am reuşit să văd încheierea summitului NATO. La nivelul NATO se iau măsuri şi, desigur, am putut să primim din declaraţiile care s-au dat că vor fi în continuare luate decizii pentru întărirea apărării pe flancul estic", a spus premierul Nicolae Ciucă.

El a adăugat că România se găseşte sub umbrela de securitate a NATO.

"Pentru România este o situaţie pe care vreau să o transmit cu toată convingerea că, în momentul de faţă, ne găsim sub umbrela Alianţei Nord-Atlantice. Este o siguranţă în tot ceea ce înseamnă măsurile de apărare şi securitate a ţărilor NATO. Toţi liderii au afirmat, şi este vizibil, că Alianţa este mai unită ca niciodată. Iar cetăţenii români trebuie să aibă siguranţa că în acest moment se iau măsurile care se impun, astfel încât sub acest scut defensiv să ne asigurăm capacitatea de apărare şi siguranţă", a mai spus Nicolae Ciucă.

Premierul a verificat, vineri după-amiază, alături de mai mulţi miniştri, stadiul pregătirilor autorităţilor pentru gestionarea situaţiei de la frontiera cu Ucraina, în cadrul unei vizite de lucru efectuate la Siret, în judeţul Suceava.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri