7 Martie 2022

Bucureștiul începe ”înfrățirea” cu Kievul: se cere renunțarea la înfrățirea cu Moscova



Consilierii municipali au aprobat, în şedinţa de luni, o hotărâre care vizează iniţierea demersurilor pentru încheierea unei înţelegeri de înfrăţire între Bucureşti şi Kiev.

"PNL, prin consilierii generali, propune un proiect de înfrăţire a Bucureştiului cu un oraş erou, Kiev. Noi, bucureştenii, ştim ce înseamnă să lupţi pentru libertate. Ştim că şi Ucraina şi Kievul vor rezista, iar noi vom construi împreună viitorul nostru european", a declarat Consilierul municipal liberal Răzvan Socolovici, citat de Agerpres.

Socolovici a menţionat că grupul PNL solicită primarului general să demareze acţiunile necesare pentru abrogarea hotărârii prin care a fost aprobată înfrăţirea dintre Bucureşti şi Moscova.

"Nu putem fi asociaţi cu o capitală a unui stat terorist, un stat agresor, un stat care nu respectă dreptul internaţional", a susţinut el.

Hotărârea aprobată luni vizează cooperarea în domeniile administraţiei, economiei, comerţului, sănătăţii, educaţiei, culturii, turismului, mediului înconjurător.



Citeste si