CFR Infrastructură a anunțat redeschiderea, începând de vineri, a unei linii de cale ferată care nu mai funcționa din 2015.

Linia feroviară Zorleni-Fălciu-Fălciu Frontieră, care traversează râul Prut și asigură legătura directă cu Stația CF Cantemir din Republica Moldova, este redeschisă începând de vineri, 18 martie, pentru a prelua fluxul crescut de refugiați din Ucraina. Anunțul a fost făcut de CFR Infrastructură, compania care administrează şi întreţine infrastructura feroviară publică.

Citește și: Refugiată egipteană din Ucraina: Nu voi uita niciodată ce au făcut românii pentru mine

Între Fălciu și Stoianovca există un pod feroviar peste Prut pe care nu se mai circulă de ani buni. Linia de cale ferată, destinată transportului de călători și de marfă, a fost închisă în 2015 deoarece niciun operator de transport feroviar din România sau din Republica Moldova nu o mai folosea. Decizia de a o redeschide a fost luată pentru descongestionarea fluxului crescut de refugiați și reducerea presiunii de la celelalte puncte de frontieră cu Căile Ferate din Moldova. În ultimele zile, angajații CFR au făcut lucrări pentru a repara și consolida linia și au curățat halta Fălciu.

Nu se precizează însă când vor începe să circule trenuri pe această linie și care va fi programul lor. Mersul trenurilor în vigoare în acest moment nu cuprinde nicio cursă spre sau dinspre Fălciu, dar linia ar putea fi folosită pentru curse speciale, destinate doar refugiaților din Ucraina.

Înainte de redeschiderea punctului de la Fălciu existau doar două puncte feroviare de trecere a frontierei funcționale între România și Republica Moldova: Iași-Ungheni și Galați-Giurgiulești.

Sursa foto: Facebook / CFR Infrastructură

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri