UPDATE 21:40 Prefectura Capitalei anunţă că încă sunt degajări de fum după incendiu și le recomandă cetăţenilor să ţină ferestrele închise. În zonă s-a reluat alimentarea cu energie electrică. Reprezentanţi ai Inspecţiei de Stat în Construcţii sunt prezenţi la faţa locului şi urmează să evalueze structural imobilul. Pentru orice eventualitate, va fi asigurat un perimetru de siguranţă al zonei cel puţin până miercuri

UPDATE 18:50 Incendiul a fost localizat, după ce focul a cuprins întregul imobil, pe o suprafaţă totală de aproximativ 1.200 de metri pătraţi.
Pentru stingere acţionează 27 de autospeciale de stingere, şase autoscări şi două autospeciale de descarcerare.

UPDATE 18:00 Meteorologii au anunțat că vântul va slăbi și își va schimba direcția, astfel că incendiul ar putea deveni mai ușor de controlat.

UPDATE 17:45 Blocul cu 12 etaje de lângă clădirea în flăcări a fost evacuat de către pompieri. Aceștia încearcă să intervină de sus, cu o autoscară, pentru a stinge flăcările.

UPDATE 17:30 Acoperișul clădirii s-a prăbușit iar bucăți din edificiu cad. Pompierii s-au îndepărtat la o distanță sigură.

Incendiul a izbucnit la centrul comercial ”Prosper Plaza” din sectorul 5 al Capitalei. Clădirea a fost evacuată, după ce flăcările s-au extins rapid din cauza vântului puternic. Nu sunt victime, potrivit primelor informații.

Pompierii le-au recomandat oamenilor din zonă să închidă geamurile, din cauza fumului puternic. Toate unitățile de pompieri din București au fost alertate, date fiind proporțiile incendiului. A fost emis și un mesaj RO-ALERT, prin care se cere ocolirea zonei și eliberarea căilor de comunicații.

Citește și: Expert financiar: Cum ne protejăm banii într-o perioadă cu inflație mare dar și agravată de război

”Incendiul se manifestă pe aproximativ 800 metri pătrați, la faţadă. Nu sunt raportate victime”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov. ”Sunt degajări mari de fum, influenţate de vânt, motiv pentru care solicitam închiderea ferestrelor pentru toate locuinţele din zonă”.

Sursa foto: Captură video Digi 24

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri