Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a discutat, într-o vizită la Timişoara, cu primarul Dominic Fritz, despre nevoia unei implicări guvernamentale sporite pentru rezolvarea problemelor cu apa caldă şi încălzirea din cele două oraşe.

Au mai fost abordate şi subiecte despre proiectele cu finanţare europeană şi despre colaborarea Municipalităţii timişorene cu instituţii financiare internaţionale, precum BERD sau BEI, scrie Agerpres.ro.

"Am vorbit, de asemenea, despre strategia de parcări, despre colectarea selectivă a deşeurilor, dar şi despre o problemă comună pe care o au Bucureştiul şi Timişoara, respectiv, sistemul centralizat de termoficare. Susţinem amândoi o implicare guvernamentală sporită pentru rezolvarea problemelor cu apa caldă şi căldura în plan local", a anunţat Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

Şi primarul Fritz a scris, pe Facebook, că Timişoara şi Bucureşti trebuie să îşi unească eforturile în gestionarea unor probleme comune, cum sunt mobilitatea urbană sau "criza sistemului de termoficare centralizat".

"Am abordat şi un subiect extrem de sensibil atât pentru Timişoara, cât şi pentru Bucureşti, cel al crizei energetice, având în vedere că oraşele noastre au cele mai extinse sisteme centralizate de termoficare din România. Împreună vom susţine o implicare mai mare a Guvernului, care, în urmă cu 20 de ani a pasat această problemă pe umerii autorităţilor locale, iar acum trebuie să susţină oraşele aflate în dificultate din cauza crizei mondiale a energiei, dar şi a zecilor de ani în care investiţiile au lipsit cu desăvârşire în acest domeniu", a afirmat edilul Timişoarei.

Edilul-şef al Capitalei face o vizită astăzi în vestul ţării, el urmând să ajungă şi la Arad. Nicuşor Dan este însoţit în aceste vizite de viceprimarul Stelian Bujduveanu şi consilierii generali Nicorel Nicorescu şi Gabriel Rău (USR), George Nicolaie (PNL) şi Marian Podar (PMP).

Colterm, cea mai mare problemă a Timișoarei

Cea mai mare problemă a Timişoarei în prezent o reprezintă compania locală de termoficare Colterm, care a intrat în insolvenţă în octombrie 2021, din cauza unor mari datorii către furnizori la care s-a adăugat o amendă de 21.000.000 de euro, primită anul trecut, pentru că nu a cumpărat certificatele verzi de mediu.

Edilul Timişoarei declara, în urmă cu două săptămâni că nu vor fi achiziţionate nici în acest an certificatele verzi pentru Colterm, întrucât "noi ca oraş nu suntem pasibili de nicio amendă, ci societatea Colterm, care de exemplu acum este în insolvenţă", deşi unicul acţionar al societăţii de termoficare este Consiliul Local Timişoara.

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a declarat, la începutul lunii martie că societatea "Colterm a mai primit în această iarnă 54.000.000 de lei din Fondul de Rezervă Bugetară şi 15.000.000 de lei pe schema de compensare pentru consumul de energie electrică şi de gaze (40% din toate sumele din schema de compensare la nivel naţional au fost direcţionate către Timişoara). Reprezentantul Guvernului în judeţ a remarcat faptul că dincolo de preţul ridicat al gazelor, marea problemă o reprezintă declararea insolvenţei companiei Colterm şi "lipsa acesteia de credibilitate".

Sursa foto: Nicușor Dan/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri