Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că, în momentul de faţă, Primăria nu poate face plăţi pentru investiţii precum Prelungirea Ghencea şi Doamna Ghica, relatează Agerpres.

"Este o discuţie de un an şi jumătate cu familia Constanda, de când am preluat mandatul. (...) Nici noi nu avem, deodată, să dăm 125 de milioane de euro, nici familia Constanda nu o să poată să îşi recupereze banii. Tot ce înseamnă cheltuieli curente, inclusiv subvenţia pe transportul public, subvenţia pe termie, funcţionarea spitalelor se pot plăti; inclusiv banii din fonduri europene, pentru că înţeleg că a fost o discuţie legată de contractul pe care îl avem cu Astra Arad pentru furnizarea de tramvaie. Acolo nu se pot popri banii din fonduri europene. Tot ce nu putem să facem este să plătim investiţiile şi sunt afectate Prelungirea Ghencea şi Doamna Ghica, în momentul acesta. (...) Nu putem să plătim pur şi simplu. De exemplu, trebuie să plătim avansul la tablierul de la Doamna Ghica", a arătat edilul general, într-o declaraţie acordată presei.

El a reiterat că dorinţa PMB este să plătească eşalonat datoria către familia Constanda.

"Au fost mai multe discuţii. Propunerea noastră permanentă a fost de eşalonare. Suntem oameni serioşi. Vă aduc aminte că am făcut cu Otokar lucrul acesta şi s-a rezolvat în mod amiabil o situaţie care putea să devină foarte neplăcută şi ea. Asta a fost mereu propunerea noastră. Discuţiile s-au întrerupt în urmă cu 9-10 luni, aşteptând să se termine acel litigiu cu privire la calculul penalităţilor, pentru a putea să calculăm în mod exact care este suma, cu tot cu penalităţi, pe care o datorăm. Litigiul s-a terminat, în momentul acesta ştim exact care este suma pe care o datorăm. Vrem să avem înţelegeri ca să putem plăti eşalonat. (...) Sunt discuţii pe care le avem permanent în tot acest interval. Vă aduc aminte că Primăria a avut conturile blocate un an de zile", a spus primarul Capitalei.

Pe 4 mai, Nicuşor Dan anunţa că Municipalitatea propune să-i plătească omului de afaceri Costică Constanda eşalonat rate lunare, deoarece nu poate achita deodată cele 120 de milioane de euro datorate. El a amintit că se poartă o negociere cu omul de afaceri de când a preluat mandatul de primar.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri